Gameroom – platforma de jocuri a Facebook

Gameroom este o platforma de jocuri pentru PC lansata astazi de catre compania Facebook, ea concurand cu Steam.

Gameroom este o noua platforma de jocuri lansata de catre compania Facebook in cursul acestei zile, ea fiind practic o concurenta a celebrei platforme Steam. Facebook a testat-o timp de cateva luni inainte de a o oferi oficial pentru utilizatorii globali, iar acum toata lumea se poate bucura de jocurile care sunt disponibile pentru utilizatorii Facebook.

Gameroom este disponibila ca un magazin de aplicatii prin intermediul unei aplicatii pentru Windows, in platforma fiind disponibile doar jocuri web deocamdata. Orice utilizator care are Windows 7, sau o versiune mai noua, poate instala aplicatia Facebook Gameroom, ea fiind deocamdata disponibila in format beta pentru utilizatori si dezvoltatori.

Cu 1.7 miliarde de utilizatori activi la nivel global, cei de la Facebook au o baza foarte mare pentru promovarea Gameroom, insa e greu de spus cati o vor incerca. Steam, competitorul oarecum direct, are 125 de milioane de utilizatori activi global, insa ofera jocuri mult mai complexe care necesita si calculatoare puternice pentru a fi rulate.

Gameroom – platforma de jocuri a Facebook

facebook-gamesroom

Prin Gameroom, compania Facebook incearca sa intre in piata jocurilor pentru PC, insa intr-o forma cat se poate de simpla, avand in vedere modul in care este gandita platforma. Totusi, exact precum in cazul AppStore sau Google Play, Gameroom va percepe un procent de 30% din incasarile pentru jocurile vandute catre utilizatori.

Pana acum, jocurile disponibile in cadrul retelei de socializare Facebook s-au dovedit a fi extrem de populare, asa ca ideea Gameroom are la baza succesul anterior al jocurilor. Exista sansa ca Facebook sa atraga cateva sute de milioane de oameni in platforma Gameroom, insa doar daca va avea titluri suficient de bune.

facebook-gameroom-1

Daca sunteti interesati sa incercati Facebook Gameroom, atunci va trebui doar sa accesati pagina principala a platformei si sa descarcati aplicatia pentru Windows. Din ea puteti accesa toate jocurile disponibile in momentul de fata, oferta Gameroom urmand a creste pe masura ce noi dezvoltatori isi vor publica titlurile.