Laboratorul secret al Apple in care este imbunatatit Siri

Apple investeste resurse importante in imbunatatirea serviciilor sale online oferite pentru iDevice-uri, iar Siri este unul dintre cele care beneficiaza de foarte multa atentie. In aceasta idee, compania Apple are un centru de cercetare si dezvoltare in Cambridge, Marea Britanie, iar acolo experti in inteligenta artificiala lucreaza la asistentul virtual.

Conform unor informatii obtinute privind acest proiect, compania Apple doreste ca Siri sa aiba o voce mult mai naturala si sa inteleaga mai bine intrebarile utilizatorilor. In aceasta idee, inginerii care lucreaza acolo imbunatatesc algoritmii asistentului, o parte dintre ei fiind fosti angajati ai companiei VocalIQ, cumparata de catre Apple de la universitatea Cambridge in 2015.

VocalIQ dezvolta tehnologii care ajuta sisteme precum Siri sa urmareasca o conversatie cu o persoana obisnuita pentru a putea raspunde mai usor la intrebarile acesteia. Acum, inginerii incearca sa integreze acele tehnologii in Siri pentru a imbunatati asistentul virtual al celor de la Apple, el avand foarte mare nevoie de ajustari din acest punct de vedere.

Laboratorul secret al Apple in care este imbunatatit Siri

Conform celor care furnizeaza aceste informatii, doar aproximativ 30 de persoane lucreaza in acest laborator al companiei Apple, insa echipa este concentrata doar pe Siri. In ciuda numarului mic de angajati, cei de la Apple au suficiente resurse pentru a creste dimensiunile echipei, in cazul in care va fi necesar acest lucru in viitorul apropiat.

“Those working inside are aiming to make Siri talk more naturally, according to a source that knows a number of Apple’s Cambridge employees. Apple’s Cambridge office is home to less than 30 people, including many of the employees from VocalIQ — a voice recognition startup that was spun out from the university and acquired by Apple in 2015.”

Apple are echipe si in SUA care lucreaza la Siri, iar din toata aceasta munca ar putea iesi un asistent personal care sa fie cu adevarat pe placul utilizatorilor globali. Siri este inferior Google Assistant in ceea ce priveste urmarirea de conversatii complexe, iar Apple lucreaza din greu pentru a isi aduce sistemul la acelasi nivel cu software-ul Google.

siri-laborator-secret