Apple ieftineste adaptoarele USB-C pentru MacBook Pro

La presiunea publicului, compania Apple a decis sa ieftineasca adaptoarele pentru noul MacBook Pro, iar asta deoarece el este in mare parte inutil fara ele. V-am spus deja ca nici macar un iPhone nu poate fi conectat la noul MacBook Pro fara un adaptor, iar aceasta este situatia pentru majoritatea accesoriilor care functioneaza prin USB-A.

Daca mai adaugam si faptul ca multe accesorii Thunderbolt 3 nu sunt compatibile cu MacBook Pro in momentul de fata, compania Apple are o foarte mare problema. Rezolvarea rapida pentru aceasta situatie este o reducere a preturilor adaptoarelor USB-C pentru MacBook Pro, insa numai pentru o perioada de 2 luni de zile, deci pana in ianuarie 2017.

Conform companiei Apple, urmatoarele reduceri de preturi vor fi disponibile pentru adaptoare vandute prin intermediul magazinelor sale pana in data de 31 decembrie :

  • USB-C to USB Adapter ($19 → $9)
  • Thunderbolt 3 (USB-C) to Thunderbolt 2 Adapter ($49 → $29)
  • USB-C Digital AV Multiport Adapter ($69 → $49)
  • USB-C VGA Multiport Adapter ($69 → $49)
  • USB-C to Lightning (1 m) ($25 → $19)
  • USB-C Charge Cable (2 m) ($19)
  • USB-C to Lightning (2 m) ($35 → $29)

Pentru a completa lucrurile, cei de la Apple au oferit si un text de marketing pentru a mai sterge impresia unei concesii facute din cauza primirii reci a noilor MacBook Pro. Realitatea este ca Apple a incercat sa forteze lumea sa adopte USB-C si sa cheltuiasca sute de dolari separat de pretul MacBook Pro, insa a esuat in final sa-si impuna ideile.

We recognize that many users, especially pros, rely on legacy connectors to get work done today and they face a transition. We want to help them move to the latest technology and peripherals, as well as accelerate the growth of this new ecosystem. Through the end of the year, we are reducing prices on all USB-C and Thunderbolt 3 peripherals we sell, as well as the prices on Apple’s USB-C adapters and cables.”

macbook-pro-ieftin-adaptor-usb-c