Apple are dificultati in a-si constru centrul de date din Irlanda

Cu 18 luni in urma compania Apple anunta ca intentioneaza sa construiasca un centru de date in Irlanda pentru a imbunatati experienta europenilor care-i folosesc serviciile online. Vorbim despre un centru de date care va reduce substantial timpii de accesare ai datelor din iCloud, AppStore, iTunes Store, Siri si alte servicii online ale companiei Apple.

Desi in august Apple a primit aprobarea autoritatilor irlandeze, tara in care va fi construit centrul de date, de a incepe amenajarea locatiei, trei localnici au depus un apel impotriva hotararii consiliului local. Acest apel urmeaza sa fie judecat de catre o instanta din Irlanda deoarece oamenii nu doresc ca respectivul centru de date sa fie construit in vecinatatea caselor lor.

Instanta a acceptat cererea Apple de a expedia procesul, iar pe 7 noiembrie va avea loc prima sedinta de judecata, insa un localnic incearca sa demonstreze ca opinia celor 3 este minoritara. Conform acestuia, majoritatea localnicilor, din zona in care va fi construit centrul de date, sunt bucurosi ca Apple va investi in zona si va crea multe locuri de munca.

In aceasta idee, el organizeaza un mars de sustinere a initiativei companiei Apple de a construi acest centru de date si le cere localnicilor care sustin proiectul sa i se alature. Irlanda este tara din care Apple isi coordoneaza toate afacerile europene si in care ajung toti banii generati in Europa, asa ca exista legaturi foarte puternice cu comunitatea de acolo.

In a bid to show that the wider Athenry community is in support of Apple’s plans, local residents are planning a march through the town centre this Sunday. Many of them are deeply upset that Apple’s data centre is facing ongoing delays and some of them are concerned that Apple will abandon its plans altogether if it’s held up much longer.

Cat succes vor avea oponentii proiectului in a bloca initierea constructiei este greu de spus, dar vom afla saptamana viitoare daca el va continua, sau nu.

apple-centru-date-irlanda