Microsoft a avut in 2009 o tastatura cu Touch Bar

Touch Bar este functia vedeta a noului MacBook Pro, insa compania Apple nu este prima care a gandit o asemenea caracteristica pentru un produs propriu. Mai exact, in 2009 compania Microsoft a creat ceea ce atunci era numita drept o tastatura adaptiva, ea avand practic un ecran atasat pentru a interactiona cu un calculator direct de pe el.

Acelasi lucru il permite si Touch Bar, doar ca ecranul din MacBook Pro este mult mai mic si implementat in tastatura unui laptop, nu in una separata. Atunci Microsoft a creat aceasta tastatura ca un concept menit sa motiveze studentii americani sa creeze software pentru asemenea produse, desi ele n-au ajuns vreodata pe piata.

Chiar si asa, ideea din spatele Touch Bar a avut-o si Microsoft cu foarte multi ani in urma, chiar daca atunci nu s-a dorit ca ea sa fie transformata intr-un produs. In 2009 Microsoft inca mai credea ca poate supravietui ca o companie care produce doar software, insa intre timp lucrurile s-au schimbat, iarMicrosoft produce laptop-uri, calculatoare, telefoane si altele.

Practic, Touch Bar nu este un concept nou, ci doar unul actualizat pentru anul in care traim si aplicat la un tip complet diferit de produse.