Apple a incasat 103% din profitul industriei smartphone in T3 2016

Apple a incasat aproape tot profitul industriei smartphone in T3 2016, americanii primind 103% din profitul generat de toate vanzarile.

T3 2016 nu a fost un trimestru fiscal grozav pentru Apple din punct de vedere al vanzarilor iPhone, insa cand vine vorba despre profit, ceva mai bun de atat nu a existat vreodata pentru companie. Conform analistilor pietei smartphone, Apple a incasat 103% din profitul industriei smartphone, adica tot profitul, plus 3% care reprezinta pierderile celorlalti.

Aceasta realizare impresionanta vine intr-un trimestru fiscal in care cota de piata Apple a scazut la cea mai mica valoare din 2014 incoace, doar 12.1% din total. In ciuda faptului ca Apple a vandut mai putine smartphone-uri, americanii sunt singurii care fac profit din asta, restul vanzand terminalele mobile in pierdere catre clientii din lumea intreaga.

La fel ca anul trecut, Apple imparte profitul industriei smartphone cu Samsung, insa desi atunci Apple incasa 90% din profit, acum incaseaza 103%, in timp ce Samsung a incasat doar 0.9%. Ca sa fiu sincer, cota de profit a Samsung este laudabila, avand in vedere ca Galaxy Note 7 a fost un esec rasunator, deci iata ca totusi Samsung a facut ceva bani, putini ce-i drept.

Apple a incasat TOT profitul industriei smartphone

De cativa ani incoace, Samsung si Apple sunt cam singurii producatori de smartphone-uri care incaseaza intregul profit al industriei, Apple fiind mereu pe primul loc. Cel mai mic procent din profitul industriei smartphone incasat de catre Apple nu a scazut vreodata sub 70%, record pe care nicio alta companie nu-l va egala pre acurand.

“BMO Capital Markets analyst Tim Long estimates that Apple accounted for 103.6% of smartphone industry operating profits in the third quarter. Its share is over 100% because other vendors lost money in the business, resulting in Apple having more smartphone profit than the industry netted overall. In the year-earlier period, Apple grabbed 90% of smartphone profits. Among major vendors, Samsung was No. 2 in smartphone profits with a tiny 0.9% share.”

Acestea fiind spuse, Apple nu prea are de ce sa isi faca extrem de multe griji din cauza faptului ca vanzarile iPhone nu mai sunt la fel de mari precum in 2015, pentru ca profitul vine tot la ei. Desi competitorii Apple “fura” vanzari de la compania americana, profitul nu ajunge la ei.