YouTube HDR a fost oficial lansat

Compania YouTube a anuntat in cursul acestei seri lansarea oficiala a suportului pentru publicarea de clipuri video in format HDR in propria retea de partajare de clipuri video. Acest format de inregistrare este disponibil pe unele camere video de ceva vreme, iar multi producatori de smartphone-uri incep sa il adopte deasemenea.

Schimbarea nu va fi totusi vizibila pentru toata lumea chiar de la bun inceput, iar asta deoarece redarea de continut in format HDR necesita si unele produse compatibile. Mai exact, monitoarele capabile sa redea continutul video in format HDR vor putea afisa culori mult mai reale si mai exacte, dar asta numai daca au suport pentru acest software.

Televizoarele cu suport HDR incep sa fie disponibile in numar tot mai mare, iar acelasi lucru incepe sa fie valabil inclusiv pentru monitoarele dedicate calculatoarelor. Sistemele de operare pentru calculatoare trebuie deasemenea sa ofere suport pentru HDR video, iar in final toata lumea va avea de castigat de pe urma lansarii acestui suport.

Problema sta acum in crearea de continut HDR pentru cei care acceseaza YouTube zilnic, reprezentantii companiei cerandu-le creatorilor de continut sa produca materiale video in acest format. YouTube a promovat la fel continutul 4K acum cativa ani, iar astazi majoritate acelor care se respecta inregistreaza continut in acest format.

Acelasi lucru va fi valabil peste nu foarte mult timp inclusiv pentru HDR, insa va trebui sa asteptam cateva luni, sau un an, pana cand va exista suficient continut disponibil in acest format pentru noi.

youtube-hdr