Prima Pagina internet mobil Orange are cel mai rapid internet mobil din Romania

Orange are cel mai rapid internet mobil din Romania

Orange are cel mai rapid internet mobil din Romania, conform ANCOM, Vodafone plasandu-se pe pozitia a doua, urmat de Telekom si Digi Mobil.

Orange are cel mai rapid internet mobil din Romania conform celor de la ANCOM, operatorul de telefonie mobila avand un avans considerabil in fata concurentilor. Statisticile privind viteze de internet mobil din Romania au fost preluate de catre ANCOM de pe website-ul propriu pentru testarea vitezelor de internet in tara noastra, Netograf.

Foarte putina lume foloseste Netograf, insa ANCOM trebuie sa isi justifice cumva investitia in platforma, asa ca publica in mod regulat statistici de acest gen. Orange este in topul operatorilor de telefonie mobila din Romania, in ceea ce priveste viteza de internet, de cateva trimestre fiscale, iar realitatea este ca informatiile celor de la ANCOm sunt in concordanta cu realitatea.

Conform ANCOM, viteza medie a internetului mobil al Orange se ridica la 37 Mbps, viteza medie pentru upload fiind de aproape 13 Mbps, deci de 3 ori mai mica. In cazul celor de la Vodafone viteza internetului mobil atinge 30 Mbps pentru download si 15 Mbps pentru upload, operatorul stand mai bine pe partea de incarcare de date din terminale.

Orange are cel mai rapid internet mobil din Romania

Pe locul al treilea in top regasim operatorul de telefonie mobila Telekeom, acesta avand o viteza medie a internetului mobil de 20 Mbps pentru download si 10 Mbps pentru upload. In cazul Digi Mobil viteza internetului mobil este de numai 12 Mbps pentru download si 2.3 Mbps pentru upload, in concordanta cu performantele foarte proaste ale operatorului.

Internet mobil
Viteza medie reală download
Viteza medie reală upload
Orange România
37,8 Mbps
12,96 Mbps
RCS&RDS
11,29 Mbps
2,33 Mbps
Telekom România Mobile Communications
19,79 Mbps
9,86 Mbps
Vodafone România
29,64 Mbps
14,62 Mbps

Dupa cum va spuneam, aceste statistici ale ANCOM se bazeaza pe un numar redus de teste facute prin platforma Netograf, aceasta nefiind nici pe departe la fel de utilizata precum cea speedtest. Avand in vedere ca speedtest doar vand datele inregistrate din teste, nu vom vedea prea curand statistici de acolo pentru a sti care este situatia reala a internetului mobil in Romania.

Voi ce parere aveti, are ANCOM dreptate in ceea ce prezinta ?

 • Srb Srb

  “Vodafone plasandu-se pe pozitia a treia, urmat de Telekom si Digi Mobil” banuiesc ca vroiai sa zici pozitia 2 ?! 🙂

 • adikenzie

  E cat de cat ok si DIGI, avand in vedere ce preturi de pomana au😂

 • gyonny

  Cel mai bun semnal îl au cei de la Vodafone .Am testat toate rețelele incl digi

 • jhonny9my

  Vodafone sunt cei mai praf imi pare rau ca sunt abonatul lor , relatii cu clienti varza servicii mediocre preturi mari la abonament.

 • Marius V

  Subscriu jhonny9my

 • amfetamin

  Am testat ambele,Orange cu un iPad Air si Vodafone cu un iPhone 5 anul trecut in vara. La vila din Eforie Sud unde eram cazat Orange fluctua intre 3G si GPRS iar Vodafone zbarnaia pe 4G. In Timisoara in câte zone am testat Vodafone e peste Orange. Asa ca răspunzând la întrebarea ta,nu,ANCOM nu are dreptate.

 • se7en

  Probabil sunt zone in tara unde situatia e invers.

 • RaduD

  ANCOM prezinta cifrele ca fiind niste medii…

 • Porcu2d

  Probabil nici nu stiu de situația ta, de asta există ancom să te plângi, eu am avut probleme, am reclamat, mai întâi la companie apoi ancom, în două săptămâni s-a rezolvat problema, și nu cred că au instalat antenă nouă, doar nu știau de problema ei.

 • PaulKonstantin

  Orange 4G – testat in Baneasa cu SpeedTest
  D – 212Mbps
  U – 45Mbps
  (iPhone 7 Plus)

  Probabil sunt zone si zone

 • amfetamin

  Tot ce se poate,doar zic ca eu personal nu am găsit nici o zona unde Orange sa fie peste Vodafone.

 • amfetamin

  Nu ma mai interseaza oricum ca am renunțat la Orange din Decembrie 2015 cand mi-a expirat contractul la iPad Air(era modelul wifi + cellular). Numai probleme am avut cu ei,bine ca m-am scăpat de portocala,sa nu mai aud de ei. Nici iPad-ul nu-l luam de la ei,dar Vodafone nu-l avea atunci in oferta. Oricum eu personal sunt foarte mulțumit de Vodafone,acum vreo luna mi-au dat in cap cu 15 gb de net ca cică sunt client fidea! 😄😄