Alegerea lui Donald Trump afecteaza Apple si alte companii IT

Alegerea lui Donald Trump ca presedinte al SUA a avut un impact negativ serios asupra burselor americane si implicit asupra actiunilor multor companii. Cele mai afectate au fost cele din sectorul IT, acolo unde a existat si cea mai multa opozitie pentru alegerea lui Donald Trump ca si presedinte al SUA, Apple avand deasemenea de suferit.

Apple, Google, Microsoft, Twitter sau Amazon au inregistrat, printre altele, reduceri ale valorii actiunilor pe bursa americana, avestea variind intre 1 si 4%, sau pana in 20 de dolari. Desigur ca ele sunt doar unele dintre companiile care au resimtit alegerea facuta de catre americani, insa multe alte companii dintr-o varietate de alte sectoare au avut parte de cresteri.

Principalele temeri ale investitorilor au la baza o posibila crestere a inflatiei, anularea unor acorduri comerciale si o reducere a numarului de imigranti primiti in SUA. Desigur ca nimeni nu stie daca Donald Trump se va tine de cuvant, avand in vedere ca dupa alegere a inceput sa dea inapoi in ceea ce priveste multe promisiuni controversate facute.

Donald Trump a atacat Apple in campania sa electorala, dar si cu doi ani inainte de a incepe, asa ca probabil vom vedea atacuri noi impotriva celor din Cupertino.

apple-bursa

Articolul precedentOrange Black Friday 2016 – reduceri de 100%
Articolul următorRomania pe locul 4 in topul vitezelor 4G LTE la nivel global
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.