SSD-ul MacBook Pro 15 inch cu Touch Bar nu poate fi schimbat

46

Surprizele MacBook Pro cu Touch Bar nu inceteaza sa apara, iar astazi aflam o noua modificare facuta de catre Apple, pe care multi cu siguranta nu o vor aprecia. Vorbim despre faptul ca noul MacBook Pro 15 inch cu Touch Bar are un SSD care nu poate fi inlocuit de catre utilizator, asa cum se intampla in cazul noului model fara Touch bar.

Se pare ca inclusiv modelul cu ecran de 13 inch are acelasi tip de SSD integrat de catre compania Apple, deci pentru aceste produse inlocuirea SSD-ului este imposibila. SSD-ul pare sa fie sudat direct pe placa logica a noului MacBook Pro cu Touch Bar, iar asa utilizatorii sunt obligati sa ramana cu unitatea pe care au primit-o din fabrica.

Aceasta este prima oara cand compania Apple vinde MacBook Pro fara optiunea de a inlocui SSD-ul inclus cu altul pe care utilizatorul il cumpara separat. Apple ofera posibilitatea de a comanda MacBook Pro cu Touch Bar cu 512 GB – 2 TB de spatiu de stocare, deci teoretic utilizatorul ar trebui sa aiba spatiu suficient, desi va plati “cu varf si indesat” pentru asta.

Apple a facut aceasta schimbare pentru prima oara in MacBook 12 inch si unii se asteptau ca ea sa ajunga inclusiv in noile modele ale MacBook Pro. Acestea fiind spuse, daca veti cumpara noul MacBook Pro cu Touch Bar, ar fi bine sa aveti grija ce fel de SSD alegeti, pentru ca nu-l veti putea schimba asa cum va asteptati.

macbook-pro-touch-bar-ssd