Prima Pagina iPhone Apple discuta cu Foxconn fabricarea iPhone in SUA

Apple discuta cu Foxconn fabricarea iPhone in SUA

Apple discuta cu partenerii sai Foxconn si Pegatron despre posibila fabricare a terminalelor iPhone in SUA.

Alegerea lui Donald Trump in functia de presedinte al SUA a pus compania Apple in alerta, astfel ca se afla acum in discutii cu Foxconn pentru a vedea daca viitoarele iPhone vor putea fi fabricate in SUA. Apple a discutat atat cu Foxconn, cat si cu Pegatron despre aceasta schimbare, ambele companii asambland terminale iPhone sau tablete iPad pentru cei de la Apple.

Pana acum, presedintele Foxconn, Terry Gou, nu s-a aratat foarte entuziasmat de idee deoarece asta ar presupune o crestere substantiala a costurilor de productie. Foxconn ar trebui sa-si plateasca angajatii americani cu sume de 10 ori mai mari decat cele platite in China, iar de aici va puteti imagina ca si costul de productie al iPhone va creste in consecinta.

Cei de la Foxconn au oferit totusi o serie de costuri privind productia de terminale iPhone in SUA, insa Pegatron a refuzat sa ofere vreun plan de productie din cauza costurilor foarte mari. Discutiile au venit dupa ce Donald Trump a fost ales presedinte al SUA, el amenintand Apple cu obligatia de a isi produce iPhone-urile in SUA si impunerea unei taxe de 45% pentru produsele importate din China.

Presedintele Apple, Tim Cook, a spus ca iPhone nu poate fi fabricat in SUA deoarece nu exista fabrici echipate pentru asa ceva, dand de inteles ca in SUA nu ar exista nici mana de lucru cu experienta in asemenea tehnici de asamblare. Desigur ca la mijloc este partial vorba despre bani si partial despre probleme de logistica si angajare de personal.

“Apple asked both Foxconn and Pegatron, the two iPhone assemblers, in June to look into making iPhones in the U.S. Foxconn complied, while Pegatron declined to formulate such a plan due to cost concerns. China put an enormous focus on manufacturing. In what we would call, you and I would call vocational kind of skills. The U.S., over time, began to stop having as many vocational kind of skills. I mean, you can take every tool and die maker in the United States and probably put them in a room that we’re currently sitting in. In China, you would have to have multiple football fields.”

Separat de lipsa fabricilor si a fortei de munca, furnizorii de componente pentru fabricarea iPhone sunt foarte departe de SUA, iar Apple ar trebui sa cheluiasca bani inclusiv cu aducerea acestora in tara. In final, este extrem de putin probabil ca vreun iPhone sa fie fabricat in SUA, dar si ca Donald Trump sa impuna vreo taxa pentru produsele importate.

“To make iPhones, there will need to be a cluster of suppliers in the same place, which the U.S. does not have at the moment. Even if Trump imposes a 45% tariff, it is still possible that manufacturers will decide to continue production overseas as long as the costs together with the tariffs are lower than the amount they need to spend on building and running production lines in the U.S.”

iphone-fabricare-sua

 • Mihai V

  evident ca se evita fabricarea in sua, apple nu ar mai face profit . . . .vrajeala asta ca statele unite nu are tehnologie nu o crede nimeni . . .de fapt o are, doar pe hartie

 • Mircea Radulescu

  SRB o să fie cel mai fericit când un iPhone va costa 2000 euro, o să avem 100 de bucăți în tot orașul 🙂

 • sudteamromania

  Mda, la ce cost de fabricație are un iPhone probabil ca nu vor mai avea 800% profit ci doar 200% ceea ce este tot bine , dar ii așteptăm in România sa-si facă o făbricuța

 • Srb Srb

  ASA DA DOMNE !!! nu conteaza, probabil o sa coste ceva mai mult dar macar nu or sa mai fie atatea imperfectiuni de la “leaks” pana la asamblare ! sa mute muncitorii si fabrica in state si aia e

 • Srb Srb

  pot sa pastreze acelasi profit daca maresc pretul la iphone..deci nu este problema

 • Anonim

  Sa investească la noi:)

 • Viorel Predatorul

  Nu poate muta muncitorii în SUA. Ar fi vorba de 1 milion de muncitori, mare parte având familii.

 • Viorel Predatorul

  Cu un preț de 2999 sau chiar 3999 dolari, nu s-ar mai vinde decât 10-10.000 exemplare. Tu nici până astăzi nu ai învățat mecanismele pieței :))

 • Srb Srb

  nu ma intereseaza cate vand…tocmai as dori sa fiu printre singurii care au in zip code meu…vad ca pana astazi nu intelegi ca nu ma intereseaza vanzarile ci calitatea

 • Srb Srb

  e nu…le da Donald de mancare si case, vize gratis si aia e. Orice se poate in AMERICA

 • Srb Srb

  stiu ca tie iti place sa fii cu gloata dar mie imi este indiferent

 • Viorel Predatorul

  Nu pe tine trebuie să te intereseze, tărtăcuță! Pe acționarii Apple trebuie să îi intereseze. Cu un asemenea preț, iPhone nu mai este interesant pentru nimeni,ceea ce înseamnă că “strategia” ta (dacă o pot numi astfel) de preț e zero.

 • Viorel Predatorul

  Prefer să fiu cu gloata decât cu unul ca tine…

 • Srb Srb

  Vertu inca exista pe piata cu preturi mult mai mari de 2000 euro si exista..si mai are si android cu hardware mid range

 • Viorel Predatorul

  Întrebare: “Și câte exemplare de Vertu se vând?”
  Răspuns: “Maxim numărul de snobi, că nu unii sunt deștepți și își dau seama că Vertu e țeapă. ”

 • Srb Srb

  nu esti Dumnezeu sa poti da acest raspuns. Sunt oameni ce au deja totul, se plictisesc, si vor sa incerce si prefera calitatea suprema. Vertu il vinzi dupa aceea pt materiale si tot valoreaza mai mult decat rahaturile de samsung care au ecranul spalacit dupa 3-4 ani din cauza oled, sau bateriile prajite din cauza de f mult fast charging. Vertu este teapa pt oamenii saraci sau ce nu si-l permit

 • Alex S.

  Vertu e un rahat frumos ambalat !!! Are un prieten. Mare idiot trebuie sa fi sa dai bani pe rahatu ala !!!

 • sultanu’ dragostei

  Ar trebui sa le dea gratis pentru ca dam banii pe aplicatii, facebook ,whatssap youtube s.a.m.d. Mai trebuie sa dam si bani pe telefoane. Oi proaste.