Prima Pagina iPhone 7 Vanzarile iPhone 7 nu au crescut dupa esecul Galaxy Note 7

Vanzarile iPhone 7 nu au crescut dupa esecul Galaxy Note 7

Vanzarile iPhone 7 nu au crescut in urma esecului Galaxy Note 7, compania Apple nereusind sa profite de pe urma sa.

Desi foarte multi analisti au afirmat ca vanzarile iPhone 7 si iPhone 7 Plus ar fi crescut multumita esecului Galaxy Note 7, acum avem informatii care sugereaza ca acest lucru nu este adevarat. Conform celor de la Gartner, doar brand-urile chinezesti au profitat de esecul celor de la Samsung si al Galaxy Note 7, vanzarile iPhone 7 si iPhone 7 Plus nefiind afectate in mod pozitiv in urma scoaterii acestui produs din vanzare.

Conform Gartner, vanzarile de terminale iPhone au scazut in perioada in care Galaxy Note 7 a fost scos din vanzare, asta in ciuda faptului ca intreaga piata smartphone a crescut cu 5.4%. Daca acest lucru este adevarat, atunci este clar ca o mare parte dintre cei care au cumaprat Galaxy Note 7 au preferat sa ramana tot in lumea Android.

Vanzarile terminalelor iPhone au scazut cu 8.5% din SUA si 31% in China in al treilea trimestru fiscal al anului 2015, acestea fiind si cele mai mari piete pentru americani. Din pacate pentru ei, se pare ca ori nu au stiut cum sa profite de esecul Galaxy Note 7, ori nu au dorit sa o faca, iar asa vanzarile nu au crescut, ba din contra, au scazut.

“Apple’s iPhone sales continued to fall in the third quarter of 2016, with a 6.6 percent decline. Apple accounted for 11.5 percent of the global smartphone market, its lowest share since the first quarter of 2009. Apple’s sales fell by 8.5 percent in the U.S. and by 31 percent in China, two of its biggest markets. The iPhone 7 struggled to stimulate replacement sales.”

Printre brand-urile chinezesti care au avut de castigat de pe urma scoaterii din vanzare a Galaxy Note 7 se numara Oppo si BKK, ambele dublandu-si cotele de piata. Nici cei de la Huawei nu au dus-o prea rau, insa in cazul lor nu putem vorbim despre cresteri substantiale a vanzarilor in baza esecului celor de la Samsung.

 

“China led the growth in the smartphone market in the third quarter of 2016. Sales of smartphones in China grew by 12.4 percent, and the vendors who most successfully exploited the sales opportunities there were Oppo and BBK Communication Equipment. In Oppo’s case, 81 percent of its smartphone sales came from China, while BBK accounted for 89 percent of smartphones sales in China. These two vendors also grew strongly in India, Indonesia, Malaysia, Thailand and Russia.”

Acestea fiind spuse, Apple nu a avut foarte multe de castigat de pe urma Galaxy Note 7.

iphone-7-vanzari-galaxy-note-7

 • Srb Srb

  In alte cuvinte, iPhone 7 se vinde bine pt ca este cel mai bun si nu datorita altui device de rahat care nu se vinde

 • Mr. Tambourine Man

  Nu este adevărat că Note nu se vinde!

 • Viorel Predatorul

  @zaone, tot respectul pentru obiectivitate, în condițiile în care ai scris multe articole care sugerau că Note 7 a dus la creșterea vânzărilor de iPhone 7. Ai fi putut să ignori știrea, dar nu ai făcut-o. Mai rar așa atitudine, dar foarte lăudabilă.

  În altă ordine de idei, se pare că toți analiștii l-au ascultat pe întâiul analist de la Apple care a promovat mesajul despre tandemul iPhone – Note 7. El ce putea să zică? Normal că își laudă compania, însă chiar așa cu minciunica? Ce credibilitate mai are analistul de la Apple?

  Nu ai nevoie de specialiștii de la Gartner ca să îți dai seama că utilizatorii nu migrează cu atâta ușurință de la un sistem de operare la altul. Android are fanii lui, așa cum și iOS îi are.

 • Viorel Predatorul

  Note și iPhone nu sunt substituibile Srb…

 • Srb Srb

  note nu exista

 • csi

  In special utilizatorii dedicati ai Note , nu vor alege niciodata un iPhone pentru ca at insemna un downgrade serios. Poate vreo pitzi care cumpara Note doar pt ca are un ecran mare.
  iPhone mai are cale lunga sa ajunga la nivelul unui Note. De fapt nu prea exista pe piata alternativa pt Note si functiile/capabilitatile sale.

 • mar

  Intr-adevar ihone nu poate ajunge la specificatiile lui nota 7 . Iphone nu produce telefoane explozive si nici petarde si pocnitori cu android. Si da , stim , are ecran cu multi pixeli … jeeeeez !!!

 • real

  Ohh daaa…prefer sa fiu ca si majoritatea parvenitilor care isi iau iphone si isi etaleaza cheile masini + portofelul prin mall…xu logoul apple la vedere. Sa fie invidiat de saracime cand el sta la vanatoare de wifi gratis.. hai sa fim sarcastici… unii pe aici chiar aveti impresia ca tot ce nu are logoul apple e kaka…e bine ca traiti cu impresia asta…jeeeez
  @zaone..scuze de ot..nu m-am putut rabda.

 • mar

  Bai nea’ caisa , acum ai net pe mobil suficient si la 5€ . Si da, samsung e kaka ! Au demonstrat chiar ei asta si au retras oficial seria de top samsung balarie nota 7 . Hai sa fim rezonabil, samsung produce in materie de smartphone, petarde cu android, atat la figurat dar mai ales la propriu …. :))))

 • mar

  Scuza-ma zaone dar nu ma pot abtine cand vad de-alde astia … cu multi pixeli … jeeeeez !

 • Cristi

  Android a progresat mult,in viitor toate telefoanele vor fii bune,diferenta o va face pretul si designul…

 • real

  Bai nene mar…
  Dupa iq tau imi dau seama ca esti pe langa subiect.
  Traieste in lumea ta in continuare.

 • mar

  Bai nene real , ia-ti petarda androida de aici si canta la alta masa …

 • real

  Cand aveam eu iphone..tu iti trageai conserva prin ograda si te bucurai de noua jucarie.