Samsung apara Galaxy S7 in fata exploziilor

Samsung sustine ca Galaxy S7 nu are probleme cu bateriile care explodeaza in timpul folosirii sau incarcarii, precum in cazul Galaxy Note 7.

In ultimele saptamani o serie de terminale Galaxy S7 au explodat in diverse zone de pe planeta, iar lumea a inceput sa se intrebe daca nu cumva exista probleme cu bateriile acestor terminale. Presa a inceput sa speculeze intens pe seama lor, iar cei de la Samsung au intrat in defensiva si au inceput sa-si apere smartphone-urile lansate in martie.

Intr-o declaratie publicata in cadrul propriului website, cei de la Samsung au incercat sa linisteasca americanii in legatura cu terminalele Galaxy S7. Ei au afirmat ca 10 milioane de terminale Galaxy S7 sunt active in SUA in momentul de fata si ca niciunul nu a explodat vreodata din cauza bateriei care sa fie defecte.

Mai mult decat atat, cei de la Samsung au afirmat ca toate problemele cu bateriile explodate pana acum au la baza faptul ca terminalele Galaxy S7 au suferit de pe urma unor lovituri externe. Desigur ca nimeni nu poate certifica asta, iar Samsung a mintit in trecut in legatura cu problemele Galaxy Note 7, incercand sa musamalizeze altele.

Samsung apara Galaxy S7 in fata exploziilor

Desi Samsung nu mai prezinta incredere dintr-o varietate de motive, este totusi extrem de improbabil ca Galaxy S7 sa aiba probleme cu baterii care explodeaza. Seria a fost lansata in martie, iar pana acum cazurile inregistrate au fost in numar foarte mic, deci exista sanse infime ca unitatile vandute atunci sa fie afectate de aceasta problema.

“Samsung stands behind the quality and safety of the Galaxy S7 family. There have been no confirmed cases of internal battery failures with these devices among the more than 10 million devices being used by consumers in the United States; however, we have confirmed a number of instances caused by severe external damage. Until Samsung is able to obtain and examine any device, it is impossible to determine the true cause of any incident.”

Singura situatie in care ar putea exista acum probleme cu unitatile Galaxy S7 ar fi cea in care Samsung a inlocuit bateriile in unitatile fabricate in ultimele luni. Daca Samsung a inlocuit bateriile folosite initial cu altele de la Samsung SDI, care ar putea avea probleme, atunci s-ar putea sa vedem si alte cazuri de terminale explodate din cauza bateriei.

galaxy-s7-explozie-baterie