Donald Trump i-a spus lui Tim Cook ca il va convinge sa asambleze produse Apple in SUA

Va spuneam dimineata despre faptul ca Donald Trump a afirmat in mod public ca a fost sunat de catre presedintele Apple, Tim Cook, imediat dupa castigarea alegerilor prezidentiale din SUA. Ei bine, iata ca acum Trump a dezvaluit pentru presa americana si continutul acelei convorbiri electronice, el incercand sa-si tina promisiunile din campania electorala.

Trump i-a spus lui Cook ca una dintre cele mai mare realizari ale sale ca si presedinte al SUA ar fi sa convinga Apple sa isi construiasca o fabrica “mare” pe teritorul SUA. El i-a cerut presedintelui Apple sa nu mai mearga in China sau Vietnam pentru a-si fabrica produsele, iar Tim Cook a afirmat ca intelege acest lucru, dar nu a confirmat ca va actiona asa cum isi doreste Trump.

Fara a primi un raspuns afirmativ, Trump i-a declarat lui Cook ca urmeaza sa anunte o serie de masuri menite sa reduca taxele aplicate marilor corporatii si ca Apple va fi bucuroasa cu aceste schimbari. Reducerile de taxe au rolul de a convinge companiile sa creeze mai multe locuri de munca in SUA, insa este extraordinar de putin probabil ca Apple sa renunte la preturile mici ale Foxconn.

I got a call from Tim Cook at Apple, and I said, ‘Tim, you know one of the things that will be a real achievement for me is when I get Apple to build a big plant in the United States, or many big plants in the United States, where instead of going to China, and going to Vietnam, and going to the places that you go to, you’re making your product right here.’

Studii facute recent in SUA spun ca o fabricare a produselor Apple pe plan local ar creste cu 30 – 40 de dolari pretul final al produselor, crestere pe care multi ar fi dispusi sa o plateasca. Desigur ca aici vorbim despre americani, pentru ca restul lumii nu trebuie sa plateasca pentru ca Donald Trump sa isi indeplineasca toate cerintele.

[Cook] said, ‘I understand that.’ I said: ‘I think we’ll create the incentives for you, and I think you’re going to do it. We’re going for a very large tax cut for corporations, which you’ll be happy about.’

Acestea fiind spuse, Apple va avea viata grea cu Tump presedinte.