iPhone 8 va avea carcasa din sticla si incarcare wireless

iPhone 8 va avea carcasa din sticla si incarcare wireless, insa nu se stie daca fiecare model va avea si pad de incarcare in cutia de vanzare.

iPhone 8 va avea carcasa din sticla si incarcare prin inductie incorporate de catre compania Apple, iar aici vorbim despre toate cele modelele lansate in 2017. Desi existau speculatii cu privire la modelele in care trebuiau sa ajunga aceste noi caracteristici, se pare ca Apple va dori sa le ofere in toate cele doua sau trei modele ale iPhone 8.

Folosirea unei carcase din sticla pentru iPhone 8 este facuta pentru a permite incarcare prin inductie, aceasta facandu-se in mod rapid, fara interferente din cauza frecventelor. Problema este ca Apple va crea si un pad de incarcare special pentru aceasta procedura, deci vorbim despre modul rudimentar de incarcare, nu despre unul avansat si util.

Problema si mai mare sta in faptul ca Apple ar urma sa includa un pad de incarcare doar in cutiile modelelor mai scumpe ale iPhone 8, nu si in cele ieftine. In aceasta idee, cei care cumpara modelele cu spatiul minim de stocare vor trebui sa cumpere si un pad de incarcare separat, altfel vor trebui sa-si foloseasca in continuare cablurile.

iPhone 8 va avea carcasa din sticla si incarcare wireless

iPhone 8 urmeaza sa aiba deasemenea ecran OLED, cel putin in anumite modele, iar ecranul ar putea fi lipsit de margini in panoul frontal. In aceasta idee, Apple ar trebui sa implementeze cititorul de amprente, Touch ID, sub ecran, impreuna cu alti senzori, camera putand fi mutata deasupra acestuia pentru a permite inregistrarea de poze.

“We believe one of the reasons why new iPhones will switch from metal casing to glass casing is to support wireless charging. In order to ensure a superior performance, we believe it is most appropriate for EMS suppliers to develop and make the wireless charger because then a comprehensive test can be conducted. As Hon Hai needs to deploy most resources to develop and produce OLED iPhone, we expect Pegatron will be the exclusive supplier of the wireless charger.”

Conform sursei informatiilor de astazi, Pegatron ar urma sa furnizeze chip-ul pentru incarcare wireless din iPhone 8, fiind si singurul partener care il va produce. Nu se stie cine ar urma sa produca si pad-ul de incarcare, insa Apple are multe companii chinezesti din care sa aleaga pentru a fabrica aceasta noua componenta.

Din pacate, se pare ca Apple merge pe aceeasi cale stupida precum restul competitorilor sai si va implementa incarcare wireless care impune tot plasarea terminalului pe ceva. Singura diferenta adusa de acest sistem ar putea fi o scadere a duratei necesare pentru incarcare, altfel, noua functie va fi defapt o mare dezamagire.

iphone-8-carcasa-sticla-incarcare-wireless