Jony Ive supravegheaza dezvoltarea design-ului produselor APple

Ieri au aparut o serie de informatii care sugerau faptul ca Jony Ive, celebrul designer al companiei Apple, nu mai este atat de implicat in dezvoltarea design-ului viitoarelor produse. Desi el conduce intreaga divizie de design a companiei Apple, unii spun ca timpul sau a fost in principal petrecut creand design-uri pentru noile magazine, dar si noul campus.

Foarte multa lume a inceput sa traga concluzia ca Jony Ive urmeaza sa paraseasca Apple in viitorul apropiat si ca aceste schimbari sunt menite sa faca tranzitia mult mai usoara. In fata acestor speculatii, compania Apple a reactionat si a transmis indirect presei faptul ca totul se desfasoara in continuare normal in cadrul diviziei sale de design.

Desi Jony Ive isi dedica in principal timpul pentru a se concentra pe design-ul noilor magazine si al campusului Apple, el supravegheaza totusi dezvoltarea design-ului altor produse. Ive nu se mai implica atat de mult precum in viitor si nu urmareste evolutia zilnica a design-ului produselor, insa supravegheaza evolutia generala in aceeasi masura.

In momentul de fata, se pare ca Jony Ive s-a camplictisit de design industrial si incearca sa isi ocupe timpul cu proiecte care i se par mai interesante, arhitectura numarandu-se printre ele. Ce impact are asta asupra Apple ? Ei bine uitati-va la iPhone 7 si la iPhone 6 si veti intelege de ce lumea este ingrijorata in legatura cu ceea ce face Ive acum.

“Importantly, I’ve also heard from well-placed sources within Apple that there is nothing to this — that while Ive is devoting much of his time and attention to architecture recently (both for the new campus and Apple retail), every aspect of every new product remains as much under his watchful eye as ever.”

jony-ive-plecat-apple