Prima Pagina Apple 3 oameni au blocat un proiect Apple de 1 miliard de dolari

3 oameni au blocat un proiect Apple de 1 miliard de dolari

3 irlandezi au reusit sa blocheze temporar un proiect de 1 miliard de dolari pentru constructia unui centru de date dedicat iCloud.

Compania Apple a initiat cu mai bine de 1 an de zile in urma un proiect in baza caruia urma sa faca investitii in valoare de 1 miliard de dolari in Athenry, un mic sat din Irlanda. Compania Apple vrea sa construiasca un imens centru de date acolo pentru a distribui continut catre clientii care locuiesc in Europa, insa 3 localnici se opun finalizarii sale.

Acestia contesta beneficiile economice aduse de catre finalizarea acestui proiect si aduc in discutie impactul pe care el ar urma sa il aiba asupra mediului inconjurator. Desi vasta majoritate a localnicilor sunt bucurosi de faptul ca Apple va investi o suma mare de bani in satul lor si va crea multe locuri de munca, cei 3 care se opun, au intarziat proiectul cu 1 an.

Ei au depus contestatii la autorizatiile primite de catre compania Apple si judecarea lor continua, cea mai recenta dintre ele urmand a ajunge in fata unui judecator abia in martie. Intre timp, compania Apple este rabdatoare, insa localnicii se tem ca toti acesti bani care ar trebui sa fie investiti in zona si sa creeze multe locuri de munca, ar putea ajunge altundeva.

Realitatea este ca Apple a asteptat foarte mult ca proiectul sau din Irlanda sa fie aprobat si daca nu va gasi intelegere din partea localnicilor, sau a autoritatilor, atunci probabil va renunta la el. Apple poate gasi si alte locatii cel putin la fel de bune pentru a construi centre de date si cu siguranta va gasi alte autoritati dispusie sa-i accepte planurile.

“An Apple a day keeps the bank man away — stop objecting! This doesn’t just affect Athenry, but it affects Ireland as well. If Apple is turned away, what does it say about Ireland? It’s right that we have a fair and open system, but it can’t be dragged out.”

apple-centru-de-date-irlanda

 • Doctortooth

  Sa vina la Deveselu. 😀

 • rundown

  Dam jos scutul de le deveselu

 • Claudiu Daniel

  Asa se intampla cand legile sunt aplicate iar oamenii au un cuvant de spun in cetate !👏👏😊

 • iulian75

  In România ii luau pe sus și ii făceau dispăruți…

 • unixes

  Evident, titlul suna ca si cum 3 știrbi care nu stiu cate urechi au in cap, le-au pus bete-n roate unei mega companii ca Apple.
  Chestia e ca banii nu sunt totul pe lumea asta. Nu poti accepta orice doar pentru cativa galbeni. Exemplul cel mai bun este chiar Romania, care este in stadiul in care este pentru ca unii au acceptat bani in schimbul a ceva ce va fi aproape irecuperabil vreodata.