Microsoft Edge ar putea fi lansat pe iOS sau Android

Microsoft Edge este unul dintre cele mai utilizate browsere pentru calculatoare, dar asta in principal din cauza faptului ca este integrat in sistemul de operare Windows 10. Microsft Edge a adus schimbari majore pentru browserul standard al sistemului de operare Windows, iar cei de la Microsoft se gandesc acum sa il ofere inclusiv pentru iOS sau Android.

Totul incepe deocamdata cu studii online facute de catre angajatii Microsoft pentru a afla ce fel de interes exista pentru ca un asemenea browser sa ajunga pe aceste platforme. In baza a ceea ce vedem pana acum, se pare ca lumea este destul de interesata sa foloseasca Microsoft Edge pe smartphone, asa ca Microsoft ar putea lua decizia de a il oferi in viitor.

Pentru iOS si Android exista deja multe browsere disponibile pentru a naviga pe internet de pe smartphone sau tableta, insa o optiune in plus nu are cum sa strice. Problema este ca Microsoft trebuie sa ofere o serie de functii inovatoare pentru a diferentia Microsoft Edge de restul browserelor existente, iar aici ramane de vazut daca va exista ceva notabil.

Anul trecut cei de la Microsoft au afirmat ca Edge va fi un browser oferit exclusiv pentru sistemul de operare Windows, insa lucrururile s-ar putea schimba. Microsoft nu are ceva de pierdut daca lanseaza browserul si pe alte platforme, asa ca n-ar trebuis a ne ingrojoram prea mult daca el va fi lansat pentru iOS si Android.