Facebook a blocat filtrele video live ale Prisma

Facebook a blocat functionalitatea aplicatiei Prisma, care permitea aplicarea de filtre peste sesiunile live video ale utilizatorilor.

0

Facebook a luat astazi decizia de a bloca filtrele pentru video live pe care aplicatia Prisma le poate implementa pentru sesiunile video live facute de catre utilizatori. Aceasta functionalitate a fost oferita de putin timp de catre compania americana, insa dupa lansarea propriilor filtre pentru live video, ea a decis ca trebuie sa blocheze ceea ce ofera Prisma.

Fara vreun avertisment prealabil, compania Facebook a blocat API-urile care ii permiteau aplicatiei Prisma sa aplice filtre peste sesiunile live video facute folosind Facebook. Drept explicatie pentru aceasta actiune, cei de la Facebook au oferit clasica motivatie privind duplicarea functionalitatii oferite de catre aplicatia standard pentru iPhone si iPad.

Facebook are obiceiul de a bloca anumite functii ale unor aplicatii spunand ca ele ofera o functionalitate pe care aplicatia standard o are deja, iar in cazul Prisma lucrurile nu sunt diferite. Cei de la Facebook incearca sa elimine concurenta si sa oblige utilizatorii sa foloseasca doar aplicatiile sale, iar cei care utilizau Prisma nu vor avea de ales.

Facebook a blocat filtrele video live ale Prisma

In ciuda explicatiilor oferite de catre compania Facebook pentru blocarea functionalitatii Prisma, acestea se cam contrazic cu informatiile oferite de catre Facebook in termenii si conditiile de utilizare ale API-ului sau. Desigur ca nimeni nu poate contrazice compania si nu o poate obliga sa actioneze contrar vointei sale, Facebook profitand de puterea sa pentru a face orice doreste cu cocnurenta.

“Your app streams video from a mobile device camera, which can already be done through the Facebook app. The Live Video API is meant to let people publish live video content from other sources such as professional cameras, multi-camera setups, games or screencasts.”

Din moment ce Facebook a copiat fara rusine aproape toata aplicatia Snapchat, oare ce-i poate opri sa blocheze functionalitatea unei aplicatii precum Prisma ? In aceasta idee, Facebook abuzeaza de puterea pe care o are si va face acest lucru ori de cate ori va avea ocazia, fara a oferi prea multe explicatii credibile pentru parteneri.

facebook-filtre-video-prisma