Noile smartphone Nokia vor fi relansate in 2017

Nokia se pregateste sa lanseze noi modele de smartphone-uri la inceputul anului viitor, ele urmand a functiona cu sistem de operare Android.

Au trecut mai bine de 2 ani de cand Microsoft a cumparat divizia mobila a celor de la Nokia pentru a dezvolta smartphone-uri in regim propriu. Microsoft a cam esuat in tentativa sa de a deveni un jucator important pe piata smartphone, iar in lipsa unor produse puternice ale lor, cei de la Nokia isi vor relansa brand-ul in segmentul smartphone.

Microsoft le-a impus celor de la Nokia sa nu mai lanseze vreun smartphone pe piata timp de 30 de luni, iar aceasta perioada a expirat in septembrie, asa ca Nokia are produse noi pregatite. Microsoft a vandut in primavara drepturile asupra brand-ului Nokia pentru smartphone-uri, un consortiu finlandez numit HMD cumparandu-le.

Acum, cei de la HMD au angajat o firma de PR sa initieze o campanie de promovare a unor smartphone-uri Android care vor fi lansate la inceputul anului viitor. Detalii cu privire la aceste terminale mobile nu se cunosc deocamdata, insa este clar ca Nokia urmeaza sa vanda smartphone-uri cu sistem de operare Android si nu unul propriu.

In baza acestei initiative, Nokia va reintra pe piata smartphone cu cel putin un nou produs important, dar cu sistem de operare al Google. Probabil pentru inceput vom vedea smartphone-uri ieftine, iar pe masura ce lumea se va reobisnui cu Nokia, vor fi lansate si smartphone-uri de top, poate concurente cu iPhone si produsele clor de la Samsung.

“We see this as a brilliant opportunity to solve real life consumer problems and to deliver on the quality and designs that the Nokia brand has been always known for. Our talented and passionate team is uniquely placed in this modern setup to deliver our promise of reliable, beautifully crafted and fun Nokia phones for consumers across the globe.”

nokia-telefoane-android