Apple: multe iPhone 6S au probleme cu bateria, lansarea iOS 10.2 va fi saptamana viitoare

Apple confirma ca numarul de terminale iPhone 6S care au probleme cu bateria este mai mare decat credea, anunta lansarea iOS 10.2.

14

Compania Apple a recunoscut oficial astazi ca numarul de terminale iPhone 6S care au probleme cu bateria si se inchid din senin este mult mai mare decat credea ea initial. Lucrul acesta a devenit evident cand diverse publicatii americane au inceput sa raporteze faptul ca 80% dintre cazurile ajunse in service-urile magazinelor Apple au legatura cu bateriile iPhone 6S.

In fata unei probleme tot mai mari, compania Apple a publicat astazi un anunt in cadrul website-ului din China, in care admite faptul ca problemele iPhone 6S sunt mai mari decat credea. In aceasta idee, cei din Cupertino au anuntat ca vor lansa iOS 10.2 saptamana viitoare pentru a diagnostica mai eficient problemele pe care le au produsele lor.

Apple a explicat initial ca terminalele iPhone 6S fabricate intre septembrie si octombrie 2015 au baterii care au fost expuse prea mult la aer si se deterioreaza mai repede decat in mod normal. Acum, se pare ca si alte unitati sunt afectate de probleme cu bateria, insa Apple crede ca ar putea corecta aceste probleme printr-o modificare software si nu neaparat prin inlocuirea bateriei.

Apple: multe iPhone 6S au probleme cu bateria, lansarea iOS 10.2 va fi saptamana viitoare

Apple spune ca iOS 10.2, ce va fi lansat saptamana viitoare, va contine un software care va diagnostica terminalele iPhone 6S si va inregistra conditiile in care ele se inchid subit. Apple spune ca uneori terminalele iPhone se inchid subit pentru a proteja componentele interne, iar iOS 10.2 are menirea de a-i permite sa modifice algoritmii care fac asta, astfel incat situatiile de acest gen sa nu se intample fara rost.

“Outside the affected batch, a small number of customers reported an unexpected shutdown. Some of these shutdowns may be normal, because the iPhone will shut down to protect its electronic components. To gather more information, we will add an additional diagnostic feature to the iOS software update that is released next week. This feature collects a variety of information in the coming weeks that may help us improve algorithms for managing battery performance and shutdown operations. If such improvements can be achieved, we will deliver them through further software updates.”

Scurtand povestea, Apple recunoaste faptul ca separat de milioanele de terminale iPhone 6S fabricate in septembrie si octombrie 2015, exista altele care se inchid aleator in timpul folosirii. Pentru a intelege mai bine problema si a incerca sa o rezolve, va lansa iOS 10.2 saptamana viitoare si va include un software special de diagnosticare al terminalelor noastre.

iphone-6s-probleme-baterie-ios-10-2