Un nou iPhone pliabil este descris de Apple intr-un brevet de inventie

Un nou brevet de inventie inregistrat recent companiei Apple ne dezvaluie faptul ca in Cupertino exista macar unii ingineri care spera sa vada un asemenea produs lansat de catre Apple. Acesta nu este primul brevet de inventie care descrie un iPhone pliabil si cu ecran care inconjoara carcasa, dar cu siguranta nu va fi nici ultimul care descrie o asemenea cale urmata de Apple.

Acest iPhone pliabil descris de catre compania Apple are un ecran protejat de catre sticla de safir, curbura sa fiind similara cu cea a terminalelor din seria Galaxy Edge a Samsung. Brevetul de inventie poate fi privit ca o completare a altuia acordat celor din Cupertino la inceputul anului acesta, el descriind un terminal similar, dar fara la fel de multe functii noi.

Spre deosebire de brevetul anterior, compania Apple spune in acesta ca ecranul curbat spre margini ar putea avea forma pe jumatate ovala sau la un unghi foarte ingust. Practic, Apple explica in foarte multe cuvinte complexe cum ar putea copia design-ul Samsung Galaxy Edge in terminalele sale iPhone, insa cu mai multe functii disponibile pentru noi.

Un nou iPhone pliabil este descris de Apple intr-un brevet de inventie

Separt de toate acestea, compania Apple spune ca acest iPhone ar putea avea o suprafata tactila inclusiv in carcasa, lucru care ar permite controlarea anumitor functii mult mai usor. Toate aceste schimbari ar fi oferite intr-un smartphone care ar putea fi pliat la nevoie, deci utilizatorul ii poate reduce substantial dimensiunile pentru a-l purta mai usor oriunde calatoreste.

“Display layers and touch sensor layers may be overlapped by enclosure walls in an electronic device. The electronic device may have a front wall and opposing rear wall and curved sidewalls. The front wall and the curved sidewalls may be formed from a glass layer or other transparent member. A touch sensor layer and display layer may extend under the glass layer with curved sidewalls.”

Ca de obicei, compania Apple face multe descrieri si prezinta foarte multe functii extrem de interesante, insa din pacate putine dintre ele ajung sa fie lansate vreodata. Probabil, acest iPhone pliabil va avea aceeasi soarta, avnad in vedere ca smartphone-urile de acest gen nu mai sunt de mult “la moda”, iar nici macar Apple nu poate intoarce acest trend.

iphone-pliabil-ecran-curbat

8 COMENTARII

  1. Nu reusesc sa inteleg de ce se dau brevete pentru schite , fara a se prezenta si un model functional , cand vorbim de hardware sau tehnologii ce implica hardware .
    In acest fel doar se incurajeaza patent – trolling-ul . USPTO e un adevarat dezastru.

  2. Corect! Patentul protejează împotriva celor care se pot folosi de inovația dezvoltatorului fără să aibă costuri de dezvoltare, dar în cazul desenelor unde este protecția?
    Ar trebui ca măcar să se impună un orizont de timp în care prototipul să devină funcțional, sau ar trebui ca unele patente să expire mai rapid. Altfel, este cum scrii tu: se încurajează trollingul de patente și/sau se blochează dezvoltarea de tehnologii.