Asa arata interiorul Apple Campus 2

Compania Apple a publicat astazi o serie de imagini care ne prezinta interiorul Apple Campus 2, celebrul sau sediu nou, care este in proces de constructie. Pozele prezinta atat exteriorul cladirii principale care se afla in constructie, cat si unele dintre partile interioare ale acesteia, imagini de acest gen nemaifiind furnizate pana in prezent de cineva.

Ceea ce vedeti in imagini este rezultatul a doi ani de constructie ai Apple Campus 2, compania Apple extinzand acum cateva saptamani data la care el urmeaza sa fie deschis. Intr-una dintre imagini este prezentata inclusiv Caffe Mac’s, una dintre cafenelele care va fi deschisa in locatie, 5200 de oameni lucrand acum la constructia campusului Apple.

Pozele ar fi fost inregistrate de catre compania Apple pentru distributie interna, ele fiind preluate direct de la angajati ai Apple, deci probabil cei din Cupertino nu si-ar fi dorit ca ele sa ajunga la public. Totusi ele ne arata cum a evoluat procesul de constructie al campusului sau si ne prezinta in prealabil ceea ce vom vedea in prima parte a anului viitor.

apple-campus-2-interior

apple-campus-2-interior-1

apple-campus-2-interior-2

apple-campus-2-interior-3

apple-campus-2-interior-4

apple-campus-2-interior-5

apple-campus-2-interior-6

apple-campus-2-interior-7

14 COMENTARII

  1. Foarte interesant! Imi place ideea de a avea natura verde in jurul cladirii de birouri, si daca acea cladire este izolata de poluarea autostrazilor, a orasului, etc, atunci chiar e o mare placere sa lucrezi acolo, cel putin din punct de vedere al amplasarii cladirii.
    In alta ordine de idei, in imagini vedem cladirea, si nu facilitatile pe care le vor avea angajatii, ceea ce este si normal deocamdata, pentru ca acea cladire este in constructie.

    Personal, apreciez la maxim conditiile de lucru de la Google. Cine vrea sa vada cum arata “birourile” Google, este suficient sa caute pe internet imagini despre “Google offices”. O lume fantastica, unde ai toate conditiile de creatie, in care bunastarea angajatului pare sa fie pe primul loc.
    Ar fi de apreciat daca Apple ar manifesta cel putin aceeasi grija fata de angajati, pentru ca angajatii aduc valoare afacerii.

  2. Ma indoiesc ca la Apple , atmosfera de lucru e la fel cu cea de la Google .
    Ma gandesc sub ce stress lucrau aia la Apple pe vremea lui Jobs care ii presa la maxim sa vina cu idei pe care nu le avea el .
    Cred ca si acum e la fel , dupa modul cum arata evolutia iPhone si a celorlalte proiecte (esuate) ale Apple .
    Sunt destul de multi cei care au plecat de la Apple si au facut marturisiri in acest sens .

  3. Știi vorba aia: “Pe afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul” :)))
    Nu poți dezvolta un sistem de operare bun dacă oamenii lucrează sub stress, și asta se vede atât la Android cât și la ios…

  4. Mircea, un manager are executanți, un lider are urmăritori. Este greșit să crezi că lucrurile se fac cu bățul! Poate în firmulițele din România da, însă în cele mari din țările dezvoltate nu.
    Omul nu va lucra mai bine cu bățul pe spinare, așa cum nici nevasta nu va fi mai bună în pat dacă o bați.
    La nivelul ăla, oamenii lucrează mult mai bine dacă sunt fericiți.

  5. Tu crezi că Ive marele designer are așa stress din partea superiorilor? Managementul de tip bully nu dă rezultate. Pare să fie solutia bună pentru că are efect pe termen scurt: angajații execută sarcinile într-un hei-rup de frică. Pe termen lung, asta duce la oboseală, și ostenii gândesc altceva mai bun.