Asa jefuiesti un Apple Store in 13 secunde

25 si 29 noiembrie au fost zile foarte proaste pentru Apple Store din Chestnut Street, San Francisco, el fiind jefuit de doua ori de catre doua grupuri de hoti mascati. Clipul video de mai jos a fost publicat de catre politia orasului San Francisco, aceasta cerand ajutorul cetatenilor pentru a descoperi persoanele care au luat parte la acest jaf.

In doar 13 secunde, hotii au intrat in magazin, au furat terminalele iPhone aflate pe cele doua mese apropiate de intrare si au fugit fara ca cineva sa ii opreasca. Operatiunea din 25 noiembrie a avut succes, asa ca ei au revenit inclusiv in 29 noiembrie si au repetat actul aproape identic, politia evitand sa dezvaluie valoarea produselor furate.

Desi politia din San Francisco are cativa suspecti pe care ii banuieste ca ar fi comis aceste doua jafuri, fetele persoanelor nu pot fi distinse in aceste imagini ale camerelor de supraveghere. Totusi, acestea sunt doar doua dintre jafuri, un al treilea fiind comis intr-o alta locatie Apple, acolo hotii spargand fatada magazinului cu o masina KIA.

Deocamdata nu se stie daca vorbim despre aceeasi hoti in toate cele trei jafuri, insa orice este posibil, avand in vedere ca persoanele au atacat aceeasi locatie in zile diferite. Problema pentru oamenii de acest gen este ca tot ceea ce au furat ei este inutil, compania Apple blocand terminalele furate la doar cateva ore dupa ce ele au disparut din magazine.