Iata de ce AirPods nu au fost inca lansate

Compania Apple a anuntat oficial acum cateva saptamani ca AirPods nu vor fi lansate la sfarsitul luni octombrie si ca deocamdata nu se stie o data la care ele ar putea fi disponibile. Tim Cook a afirmat acum cateva saptamani ca Apple va lansa AirPords in urmatoarele saptamani, dar deocamdata nimeni nu pare sa aiba o posibila data pentru aparitia lor.

In lipsa unor explicatii privind probleme AirPods care au amanat lansarea, surse apropiate Apple au declarat faptul ca functionalitatea Bluetooth ar putea fi la mijloc. Se pare ca aceste casti AirPods ar avea probleme din cauza modului in care redau stream-uri audio simultane, doua conexiuni Bluetooth fiind necesare pentru acest lucru.

Cei de la Apple par sa nu fi rezolvat complet problemele privind modul in care cele doua stream-uri audio sunt transmise prin Bluetooth catre cele doua casti ale utilizatorilor. Se pare ca in anumite cazuri o casca ar putea primi semnalul audio mai devreme, iar cealalta mai tarziu, ori distorsionat, astfel ca sunetele redate in fiecare casca ar putea fi diferite.

Cei de la Apple au gandit tehnologia diferit fata de castile standard care preia o singura transmisiune audio Bluetooth, ea fiind tranmisa de la o casca la alta. Aceasta tentativa a lor de a inova in domeniul castilor wireless le ca “pune bete in roate”, asa ca nu se stie cand vom vedea AirPods in magazine.

“A person familiar with the development of the AirPod said the trouble appears to stem from Apple’s effort to chart a new path for wireless headphones. In most other wireless headphones, only one earpiece receives a signal from the phone via wireless Bluetooth technology; it then transmits the signal to the other earpiece.”

de-ce-nu-lansate-airpods