Super Mario Run va functiona doar cu o conexiune de internet

4

Super Mario Run, unuldintre cele mai asteptate jocuri ale sfarsitului de an vine cu o dezamagire destul de mare pentru fanii din lumea intreaga. Mai exact, conform creatorilor sai, jocul va avea nevoie de o conexiune constanta la internet pentru a functiona, situatia fiind similara cu cea pentru jocul Pokemon Go, lansat in vara acestui an.

Shigeru Miyamoto, producatorul jocului, sustine ca Super Mario Run va functiona doar cu o conexiune de internet deoarece Nintendo se teme ca jocul sa nu fie piratat. Desi jocul va fi disponibil pentru descarcare gratuita din AppStore, cei de la Nintendo vor forta jucarea sa doar cu o conexiune de internet pentru a-l proteja.

Cei de la Nintendo sunt constienti de faptul ca in-app purchase-urile pot fi sparte, asa ca prefera ca jocul sa necesite o conexiune constanta la internet pentru a-si proteja incasarile. In aceasta idee, Super Mario Run nu va putea fi jucat absolut deloc in zonele in care nu exista conexiune de internet, deci nici in avion, in vapoare, sau in unele trenuri.

Cei de la Nintendo vor obliga utilizatorii sa-si inregistreze si un cont Nintendo Cloud, astfel ca tot progresul lor in joc va fi salvat acolo si va putea fi transferat pe alte terminale. Desigur ca vestea va dezamagi foarte multa lume, insa oare cine se mai poate mira ca producatorii incearca sa isi protejeze creatiile intr-o lume in care totul se pirateaza ?

“For us, we view our software as being a very important asset for us. And also for consumers who are purchasing the game, we want to make sure that we’re able to offer it to them in a way that the software is secure, and that they’re able to play it in a stable environment. We wanted to be able to leverage that network connection with all three of the [Super Mario Run] modes to keep all of the modes functioning together and offering the game in a way that keeps the software secure.”

https://www.youtube.com/watch?v=Qpdfg5km60w