iPhone 8 – Apple nu va avea suficiente ecrane OLED

iPhone 8 va fi lansat in 2017 de catre compania Apple, impreuna cu doua modele ale iPhone 7S, cel mai probabil, insa cei din Cupertino au deja o foarte mare problema de depasit. Conform analistilor americani, abia in 2018 vor exista suficient de multi parteneri care sa furnizeze suficient de multe ecrane OLED precum are Apple nevoie.

Din cauza faptului ca Apple nu va putea cumpara suficient de multe ecrane OLED pentru iPhone 8, compania ar fi luat decizia de a lansa si doua modele ale iPhone 7S cu ecrane LCD. Aceste modele cu ecran LCD vor fi mai ieftine si vor avea functii mai putin atractive, in timp ce iPhone 8 va avea ecran OLED, dar va fi mai scump si va fi disponibil in cantitati reduse.

Desi ecranul OLED al iPhone 8 va fi disponibil in cantitati limitate, acesta urmeaza sa ofere culori mai saturate, imagini mai clare si contrast mai bun pentru imagnini. Autonomia bateriei ar trebui sa fie deasemenea mai buna cu aceste ecrane OLED, insa totul in limita cantitatilor pe care Apple le va putea cumpara de la partenerii sai asiatici.

iPhone 8 – Apple nu va avea suficiente ecrane OLED

Samsung urmeaza sa furnizeze majoritatea ecranelor OLED pentru Apple, avand si peste 75% din productia globala, insa totul va fi limitat deoarece Samsung produce aceste componente si pentru propriile produse. Samsung va putea controla intr-o anumita masura producatia de terminale iPhone 8 cu numarul de ecrane OLED pe care le a furniza pentru Apple.

LG Display, Japan Dispaly si Sharp lucreaza deasemenea la deschiderea unor linii de productie de ecrane OLED pentru iPhone 8, insa ele vor fi gata abia in 2018. Pana atunci, Apple va trebui sa se bazeze doar pe cei de la Samsung pentru aceste componente si nu-si vor putea indeplini planurile de a vinde cantitati mari ale terminalelor sale.

Acestea fiind spuse, daca veti fi dezamagiti ca doar un model de iPhone 8 va fi lansat in 2017 si ca el va avea doar un ecran LCD, atunci stiti ca de la Samsung vine limitarea.

“IPhones are getting sharper screens, with brighter and more colorful images. But some screen makers will be seeing red. Analysts widely expect the next iPhone to adopt a technology called organic light-emitting diode, at least for high-end versions. OLED displays, which are thinner, more flexible and give better contrast, will eventually replace the current liquid-crystal displays, or LCDs. Manufacturers of equipment used for making…”

iphone-8-oled-samsung

30 COMENTARII

  1. Deci Samsung e de vina din nou ca Apple nu e capabila sa-si asigure ecrane OLED .
    De ce nu-si fac o fabrica , daca tot vor sa le adopte ? La cantitatile de care au nevoie , o fabrica proprie ar fi nu doar bine venita , ci chiar obligatorie .
    Daca eram Samsung , nu le dadeam nici un ecran si ii lasam sa mai astepte 10 ani , pt ca tot restul producatorilor nu vor fi in stare in curand sa asigure necesarul Apple .
    Si dupa avertizarile de pret mai mare , se pare ca Apple nu mai e in pozitia de a dicta preturi .

  2. Mai nou totul e din cauza Samsung!nici mie nu imi place samsung dar daca apple era tare nu doar in gura isi produceau ei ce componente aveau nevoie

  3. din pacate nu isi permiti sa nu iei oferta de la apple…din moment ce mai exista si lg sharp etc…si mai esti si in pragul falimentului

  4. Ha, ha, ha – buna asta . In ultimele tale zile , roaga-te sa nu dea Samsung faliment , ca altfel , nu vei apuca nici tu , nici altcineva sa vada un iPhone cu ecran oled – EVER !

  5. Eu nu înțeleg ceva… Parcă Apple avea planuri de dezvoltarea iPhone-ului pentru nu știu câți ani înainte. Acum, văd că nu sunt în stare să își asigure necesarul de ecrane OLED, deși ar fi trebuit să știe de câțiva ani în urmă că prin 2017 urma să facă un iPhone cu ecran OLED.
    Este de datoria lui Apple să își asigure producția de componente, și nu treaba furnizorului.

  6. Bine punctat! Sediul Apple este un moft, nu o necesitate corelată cu productivitatea și competitivitatea companiei. În schimb, fabricile sunt esențiale pentru asigurarea competitivității.

    Mai bine Apple ar fi trebuit să își asigure propriile fabrici, și după aia să se gândească la luxul unei clădiri care nu aduce bani, ci îi cheltuie.
    Putea să între într-un joint-venture cu un producător existent (LG, Lenovo, Huawei, etc), dar nah: “obrazul subțire, cu cheltuială se ține”.

  7. Dacă nu colaborau, Apple găsea altă soluție, chiar își construia fabrici, așa că mai bine le dă cu țârâita și îi ține agățați decât dușmani și mai fac și ei un profit frumușel.

  8. Asta e cheia succesului după cum vezi, unii muncesc și alții au bani, e valabilă pe orice continent. Se pare că nu e interesată.

  9. Asta e strategia, nu vor avea toți bani de Oled, așa că trebuie să scoată și niște modele accesibile, știe Apple să storcă bani, nu vă faceți probleme.

  10. Strategie my a$$… Apple a avut un plan în urmă cu mulți ani când abia se inovase OLED ul. Au greșit mergând pe LCD, iar acum se văd obligați de condițiile pieței să bage OLED, care între timp a devenit mult superior Retina. Din păcate, Apple nu poate să își asigure producția, și are motive să inventeze iar un mare succes dintr-un evident insucces: iPhone se va vinde oricum sub cifrele anilor trecuți, pentru că piața este suprasaturata, ori fanii Apple au un număr finit; Apple bagă placa “vai, am avut o cerere record, doar că nu am avut stocuri suficiente din cauza lui Samsung”.

  11. Este o soluție pe termen scurt Mircea, de imagine. Fără tehnologii noi, Apple este moartă. Lumea vede lucrul ăsta, și atitudinea consumatorului se vede în cifrele de vânzări: pe o piață în ușoară creștere, Apple scade.
    Poți minți omul că produsul tău este mai bun ca al concurenței, și asta merge câtă vreme omul nu încearcă produsul concurenței. Dar și după ce îl încearcă…

  12. Know how în OLED nu există la Apple, și nimeni nu mă poate contrazice. De aia am spus că puteau să facă un joint-venture cu o companie cu experiență, cu know-how. Apple venea cu cashul pentru finanțarea investiției, și LF venea cu tehnologia.
    Știi de ce nu of fac? Pentru că există riscuri, și Apple nu vrea să își asume riscuri. Cel mai mare risc este ca o alta companie să dezvolte mai rapid o altă tehnologie, și să lase OLEDul Apple în epoca de bronz.
    Un al doilea motiv este legat de rentabilitatea capitalului investit și de profitabilitatea exercițiului financiar. Cu 1-2 fabrici a câte 5 miliarde, Apple ar putea contabiliza doar amortizare de 1 miliard dolari anual.

    Pe termen lung, o companie de tehnologie care nu are tehnologie, nu trăiește prea bine.

  13. O sa scoată iPhone 7S cu ecran LSD la prețul actual și iPhone 8 cu ecran oled la preț dublu. Diferența de preț o sa o justifice prin faptul ca iPhone 8 are super tehnologie, ecran oled………, și disperații o sa cumpere.

  14. Eu anul asta am cumpărat 2 iphone 7 fiind conștient că nu are cea mai bună cameră și cel mai bun ecran și nu am fost singurul. Tot în felul ăsta vor vinde și la anul iPhone cu LCD, chiar dacă într-un nr mai mic.

  15. Normal că le pot cumpăra, dar așa vor fi mereu cu un pas înaintea concurenților care își vor produce lor înșiși. În plus, Apple rămâne cu firimiturile, pentru că niciuna concurent nu își va sacrifica producția proprie de dragul lui Apple.