iPhone 8 – Apple nu va avea suficiente ecrane OLED

30

iPhone 8 va fi lansat in 2017 de catre compania Apple, impreuna cu doua modele ale iPhone 7S, cel mai probabil, insa cei din Cupertino au deja o foarte mare problema de depasit. Conform analistilor americani, abia in 2018 vor exista suficient de multi parteneri care sa furnizeze suficient de multe ecrane OLED precum are Apple nevoie.

Din cauza faptului ca Apple nu va putea cumpara suficient de multe ecrane OLED pentru iPhone 8, compania ar fi luat decizia de a lansa si doua modele ale iPhone 7S cu ecrane LCD. Aceste modele cu ecran LCD vor fi mai ieftine si vor avea functii mai putin atractive, in timp ce iPhone 8 va avea ecran OLED, dar va fi mai scump si va fi disponibil in cantitati reduse.

Desi ecranul OLED al iPhone 8 va fi disponibil in cantitati limitate, acesta urmeaza sa ofere culori mai saturate, imagini mai clare si contrast mai bun pentru imagnini. Autonomia bateriei ar trebui sa fie deasemenea mai buna cu aceste ecrane OLED, insa totul in limita cantitatilor pe care Apple le va putea cumpara de la partenerii sai asiatici.

iPhone 8 – Apple nu va avea suficiente ecrane OLED

Samsung urmeaza sa furnizeze majoritatea ecranelor OLED pentru Apple, avand si peste 75% din productia globala, insa totul va fi limitat deoarece Samsung produce aceste componente si pentru propriile produse. Samsung va putea controla intr-o anumita masura producatia de terminale iPhone 8 cu numarul de ecrane OLED pe care le a furniza pentru Apple.

LG Display, Japan Dispaly si Sharp lucreaza deasemenea la deschiderea unor linii de productie de ecrane OLED pentru iPhone 8, insa ele vor fi gata abia in 2018. Pana atunci, Apple va trebui sa se bazeze doar pe cei de la Samsung pentru aceste componente si nu-si vor putea indeplini planurile de a vinde cantitati mari ale terminalelor sale.

Acestea fiind spuse, daca veti fi dezamagiti ca doar un model de iPhone 8 va fi lansat in 2017 si ca el va avea doar un ecran LCD, atunci stiti ca de la Samsung vine limitarea.

“IPhones are getting sharper screens, with brighter and more colorful images. But some screen makers will be seeing red. Analysts widely expect the next iPhone to adopt a technology called organic light-emitting diode, at least for high-end versions. OLED displays, which are thinner, more flexible and give better contrast, will eventually replace the current liquid-crystal displays, or LCDs. Manufacturers of equipment used for making…”

iphone-8-oled-samsung