Samsung dezvolta noi smartphone-uri pliabile

Compania Samsung incearca sa readuca la viata un trend “mort” de ani si ani de zile, mai exact cel al smartphone-urilor pliabile, sau cu “clapita”. Cei de la Samsung au in dezvoltare doua noi smartphone-uri, aparent premium, care sunt pliabile, insa ele au cate doua ecrane pe fiecare parte a carcasei care se va plia, o chinga permitand alipirea celor doua ecrane.

Daca pana acum telefoanele mobile pliabile aveau un ecran mic intr-o parte a carcasei si o tastatura fizica in cealalta, Samsung vrea sa inlocuiasca tastatura cu un ecran OLED. De fapt, ambele parti ale carcasei vor fi formate din ecrane OLED, cei de la Samsung fiind de parere ca pietele globale au nevoie de smartphone-uri de acest gen, si poate au dreptate.

Cei de la Samsung vor produce terminalul in cantitati mici initial, pentru a vedea cat de mare este interesul consumatorilor vis-a-vis de un asemenea produs. Asa s-a intamplat si cu seria de smartphone-uri Galaxy Edge, cei de la Samsung crescand productia la scurt timp dupa lansarea primelor unitati.

Ca sa fiu sincer, Samsung ar putea readuce “la viata” telefoanele “cu clapita” pentru ca vine cu o idee noua, doua ecrane tactile de fiecare parte a carcasei. Daca terminalul va fi intr-adevar util si va aduce functii noi, atunci utilizatorii vor fi incantati de produse, dar ramane de vazut ce au pregatit coreenii.

“Samsung Electronics is developing ‘dual-screen’ Smartphone that use flat display on each side and foldable Smartphone that bends single flexible OLED display. amsung Electronics is currently preparing two versions of foldable Smartphones. It is heard that it will produce small amount of dual-screen Smartphones first in 2017 and examine responses from markets.”

samsung-smartphone-pliabil