Prima Pagina iCloud Iata cum blochezi iCloud spam chiar acum

Iata cum blochezi iCloud spam chiar acum

iCloud Calendar spam poate fi acum blocat de catre utilizatori cu ajutorul unui buton integrat in interfata aplicatiei web Calendar din iCloud.com.

De cateva luni milioane de utilizatori ai iCloud sunt atacati cu spam de catre spammeri din Aisa, compania Apple fiind constienta de problema si lansand recent o solutie de rezolvare a sa. Mai exact, compania Apple a adaugat in interfata iCloud Calendar un buton care permite raportarea unor intrari din calendar drept spam cu ajutorul unui buton numit Report Junk.

In imaginea de mai jos puteti vedea cum arata aceasta optiune de a raporta iCloud Spam la compania Apple, dupa initierea unei raportari americanii verificand acea intrare. Dupa verificari si analizari ale activitatiil Apple ID/urilor raportate, Apple le poate bloca pe toate intr-o singura actiune pentru a proteja utilizatorii iCloud cu iPhone, iPad sau Mac.

Deocamdata acest buton pentru raportarea iCloud Spam este inclus numai in interfata web a iCloud.com, deci nu va puteti folosi de el pe iPhone sau iPad. Totusi, avand in vedere ca lansarea iOS 10.2 va avea loc saptamana aceasta, exista o foarte buna sansa ca Apple sa includa butonul si in aplicatia Calendar nativa a sistemului de operare pentru toata lumea.

Dupa raportarea unei invitatii iCloud ca spam, utilizatorul va primi un mesaj de confirmare a actiunii sale, iar cei de la Apple vor incepe investigatiile imediat. Teoretic, aceasta raportare ar trebui sa blocheze complet orice fel de invitatii primite de la Apple ID-urile raportate, insa deocamdata nu se stie exact in ce mod functioneaza totul.

 

icloud-spam-blocat

 • sorin

  Cu alte cuvinte , iCloud este spart si aplicatia Calendar este compromisa, iar Apple nu are o solutie .
  Si tot ne laudam ce grozava e securitatea “invulnerabilelor” produse Apple .

 • Nu e spart, e spam. E ca si cum ai spune ca daca primesti un SMS cu o reclama, cineva ti-a spart telefonul.

 • Mircea Radulescu

  Dar ce ce îi urăști așa de tare ? Câți bani ai cheltuit pe produsele lor ?

 • sorin

  Pe doua telefoane si mi-a ajuns . Nu-I urasc , doar ca nu-mi place cand se exagereaza calitatea produselor Apple .
  Stiu bine cate probleme au , hardware , software si chiar de Securitate .
  La subiect – cum ajunge spamul in aplicatia Calendar prin iCloud , daca nu prin vulnerabilitati ?

 • Mircea Radulescu

  Nici eu nu sunt de acord cu tot ce fac ei dar recunosc ca au si parti bune.

 • sorin

  Nu am contestat asta niciodata ., dar nici nu-mi place cand i se ridica statuie lui Apple si produselor lor si se arunca cu noroi in toti ceilalti prin minciuni si deformarea realitatii . Concurenta are si ea in ziua de azi , multe aspecte peste ceea ce face Apple .
  Dar nu ma astept la o recunoastere pe blogul asta – stiu cum merge treaba pe aici de prin 2009.

 • unixes

  sorin,
  Din cate stiu, pentru a invita alti utilizatori asupra unui eveniment ce-l creezi in calendar, nu ai nevoie decat de adresele de mail a acestora.

 • Leo MC

  Spammerul creează un eveniment la care invita adrese de mail, scrise la întâmplare; daca persoana din spatele adresei de mail raspunde – indiferent cum – spammerul știe ca mailul este activ.
  Nu este nicio problema de securitate iCloud ci un serviciu folosit într-un mod abuziv (exact cum e spamul trimis pe mail).