Iata cum blochezi iCloud spam chiar acum

iCloud Calendar spam poate fi acum blocat de catre utilizatori cu ajutorul unui buton integrat in interfata aplicatiei web Calendar din iCloud.com.

De cateva luni milioane de utilizatori ai iCloud sunt atacati cu spam de catre spammeri din Aisa, compania Apple fiind constienta de problema si lansand recent o solutie de rezolvare a sa. Mai exact, compania Apple a adaugat in interfata iCloud Calendar un buton care permite raportarea unor intrari din calendar drept spam cu ajutorul unui buton numit Report Junk.

In imaginea de mai jos puteti vedea cum arata aceasta optiune de a raporta iCloud Spam la compania Apple, dupa initierea unei raportari americanii verificand acea intrare. Dupa verificari si analizari ale activitatiil Apple ID/urilor raportate, Apple le poate bloca pe toate intr-o singura actiune pentru a proteja utilizatorii iCloud cu iPhone, iPad sau Mac.

Deocamdata acest buton pentru raportarea iCloud Spam este inclus numai in interfata web a iCloud.com, deci nu va puteti folosi de el pe iPhone sau iPad. Totusi, avand in vedere ca lansarea iOS 10.2 va avea loc saptamana aceasta, exista o foarte buna sansa ca Apple sa includa butonul si in aplicatia Calendar nativa a sistemului de operare pentru toata lumea.

Dupa raportarea unei invitatii iCloud ca spam, utilizatorul va primi un mesaj de confirmare a actiunii sale, iar cei de la Apple vor incepe investigatiile imediat. Teoretic, aceasta raportare ar trebui sa blocheze complet orice fel de invitatii primite de la Apple ID-urile raportate, insa deocamdata nu se stie exact in ce mod functioneaza totul.

 

icloud-spam-blocat