Prima Pagina iPhone 6S Apple si dezorganizarea privind problemele iPhone 6S

Apple si dezorganizarea privind problemele iPhone 6S

Acum mai bine de o saptamana compania Apple a initiat un program de inlocuire a bateriilor iPhone 6S deoarece acestea au fost fabricate cu un defect care genereaza inchiderea aleatorie a terminalelor. Apple sustine ca doar terminalele iPhone 6S fabricate in septembrie si octombrie 2015 sunt afectate, numarul clientilor cu probleme fiind, teoretic, mic.

In realitate, vorbim despre zeci de milioane de unitati vandute de catre compania Apple in aceasta perioada, iar numarul clientilor cu probleme este foarte mare. In aceasta idee, un angajat Apple din Marea Britanie, sustine ca in Apple Store-ul la care este angajat, zilnic se prezinta zeci de persoane cu terminale iPhone 6S care sufera din cauza acestor probleme.

Inlocuirea bateriei unui iPhone 6S dureaza intre 20 si 40 de minute, iar zilnic angajatii preiau mai multe terminale decat pot inlocui. Un tehnician Apple poate inlocui intre 15 si 30 de baterii ale iPhone 6S zilnic, iar in functie de numarul de tehnicieni din magazine, unii clienti pleaca acasa cu terminalele reparate, sau cu promisiunea ca asta se va intampla in ziua urmatoare, sau in alta zi.

Problema, conform angajatului Apple, este ca nu exista pic de organizare in ceea ce priveste rezolvarea problemelor clientilor celor din Cupertino. El spune ca Apple nu are un plan pe termen lung pentru a repara toate terminalele iPhone 6S care au probleme cu bateriile, iar asta ii supara pe cei care trebuie sa rezolve aceste probleme zilnic.

“There is no real plan on how to actually get these done. Most stores are short-staffed, and they book us too much for appointments, so Geniuses are taking two to three appointments at a time. But we have these [battery replacements] come in nonstop. Even though we have many people who have come in and we ordered a battery for them, the strategy is to use all incoming stock of these batteries for people walking in.”

Mai mult decat atat, Apple pune prioritate pe angajatii care intra zilnic in imagazine cu probleme si nu pe cei care asteapta de ceva vreme, acestia din urma asteptand mai mult decat restul. Practic, Apple nu creeaza o reala prioritate pentru linia de asteptare, ci rezolva pe loc problemele raportate, iar cei cu probleme vechi asteapta tot mai mult.

Declaratiile acestui angajat dezvaluie cam cat de mare este problema in cadrul companiei Apple si cat de multi oameni sunt afectati de defectul bateriilor iPhone 6S.

iphone-6s-baterii-probleme

 • Daniel

  Superb !!

 • rbt

  E bine a doua zi, eu am fost cu un iPhone 6s care se închidea subit sub 40% mai ales când era frig afara și a trebuit sa aștept 4 zile faza e ca mi au schimbat tel noroc cu garanția care și nu ma refer la cea de la Apple ca expirase și nu eram in lotul cu probleme sa mi îmi schimbe bateria gratis

 • Viorel Preda

  OK Srb, ok… Pentru tine totul este perfect…

  PS: e o glumă, luați-o ca atare 🙂

 • Viorel Preda

  Problema asta sugerează că până și Apple poate greși, ceea ce este normal. Noi, din punctul de vedere al consumatorului, trebuie să ne dorim ca asemenea greșeli de fabricație să nu se mai repete.

 • looper

  În București unde se pot schimba bateriile? Contează dacă e sau nu în garanție? Sau se rezolva din soft pana la urma?

 • real

  Probabil Apple nu se aștepta sa fie atatea telefoane cu probleme…inca nu au trecut greul.
  Peste 6 luni lumea uita..sa nu fie alta belea mai mare.

 • askforme

  Îmi amintesc o vorba de pe aici :)))) Apple the beat or nothing…parca așa era :))

 • askforme

  *best

 • askforme

  Asta este…se mai întâmpla și la Apple. Perfecțiunea doar Dumnezeu o poate avea.

 • Viorel Preda

  Corect, dar măcar să nu mai comenteze acel personaj că alte companii fac smartphone-uri cu baterii defecte, după care să vină cu “Apple – the beast or nothing” 🙂
  Never say never…

 • Marius Muntean ✓ᵛᵉʳᶦᶠᶦᵉᵈ

  probleme cu bateria nu sunt doar la 6S fabricate in perioada aia, si la restul, si la iphone 6 si la unele 5S numa ca Apple nu vrea sa recunoasca.

 • obiectiv sau nu

  Acum apare Srb si zice saracilor cine va pune sa mai tineti iphone 6s cand a aparut iphone 7.

 • V.P

  Superb !! ;)).