Cate minute vorbeste si cat internet consuma lunar un roman ?

ANCOM a dezvaluit cate minute vorbeste si cat internet mobil consuma un roman in medie in fiecare luna, comparand diverse perioade din 2015 si 2016.

Cei de la ANCOM, Autoritatea Naționala pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, au publicat zilele trecute informatii privind consumul de telefonie mobila si internet in Romania. Mai jos aveti un grafic facut de catre ei in care sunt comparate semestru al doilea al anului 2015 si primul din 2016, pentru a va face o idee in legatura cu evolutia lucrurilor.

In primul semestru al anului 2016 un roman a consumat in medie 499 MB de internet mobil pe luna, cu 163 de MB mai mult decat in ultimele 6 luni ale anului 2015. Cresterea este una de 50% fata de consumul inregistrat atunci, semn ca romanii isi folosesc din ce in ce mai mult telefoanele mobile pentru accesa website-uri, a folosi aplicatii si nu numai.

In ceea ce priveste numarul de apeluri nationale facute lunar in Romania, vorbim despre 85 de minute vorbite din reteaua de origine spre o alta retea. Cifra este cu 17 minute mai mare fata de cea inregistrata in semestrul al doilea al anului 2015, atunci un roman vorbind lunar doar 68 de minute in alta retea decat cea de origine.

Cate minute vorbeste si cat internet consuma lunar un roman ?

Trecand acum la numarul de minute vorbite in retea, acesta a ramas neschimbat in compararea celor doua perioade, romanii vorbind lunar tot 177 de minute in aceeasi retea. Aproape acelasi lucru poate fi spus si despre SMS-urile nationale, numarul celor trimise lunar scazand cu doar o unitate fata de al doilea semestru al anului 2016.

Practic, romanii consuma mai mult internet mobil lunar, dar fac si mai multe apeluri nationale in fiecare luna, iar asta probabil pentru ca si ofertele au devenit mai bune. Operatorii de telefonie mobila isi imbunatatesc in mod constant ofertele pentru romani, asa ca nu este exclus ca anul viitor sa vedem cifre si mai bune decat cele de acum.

Acestea fiin spuse, cat de bine se potrivesc aceste cifre cu al vostru consum lunar ?

consum-telefonie-mobila-internet-romania