Prima Pagina iPhone iPhone dual SIM este conceput de catre Apple

iPhone dual SIM este conceput de catre Apple

iPhone dual SIM ar putea deveni realitate daca un brevet de inventie inregistrat companiei Apple va fi transformat intr-un produs final.

Un iPhone dual SIM este prezentat de catre compania Apple intr-un brevet de inventie care i-a fost inregistrat in cursul acestei zile, indeplinind multe dorinte ale fanilor sai. Fanii Apple cer de ani si ani de zile un iPhone dual SIM, iar acum compania Apple pare sa fie pregatita sa ofere macar ideea de a lansa un smartphone de acest gen pentru clienti.

Vorbim despre un brevet de inventie depus pentru inregistrare a lunii aprilie a anului 2015, el descriind o tehnologie mai noua pentru a implementa functionalitate dual SIM intr-un iPhone. Cu un asemenea smartphone, compania Apple le-ar permite clientilor sa foloseasca doua cartele diferite intr-un singur iPhone si ar indeplini extrem de multe visuri.

Apple lucreaza de cativa ani la eliminarea cartelelor SIM din smartphone-uri, asa ca ideea de iPhone dual SIM ar putea avea o cu totul alta conotatie. Mai exact, Apple ar putea permite oferirea acestei functionalitati fara a mai fi necesara introducerea vreunei cartele SIM intr-un iPhone, totul fiind facut automat de catre iOS si chip-ul modem al terminalului.

iPhone dual SIM este conceput de catre Apple

Puteti vedea in imaginea de mai jos unul dintre desenele pe care compania Apple le-a inclus in brevetul sau de inventie prin care descrie acest iPhone dual SIM. Nu ar fi greu de crezut ca acest produs ar putea fi transformat vreodata in realitate, mai ales ca pentru Apple nu ar fi greu sa lanseze un asemenea produs pe piata, daca ar avea si colaborarea partenerilor.

“Wireless communication systems are rapidly growing in usage. Further, wireless communication technology has evolved from voice-only communications to also include the transmission of data, such as Internet and multimedia content. Adoption of a new generation wireless technology may be a gradual process, during which one or more previous generations of a similar technology may co-exist with the new generation technology.”

Totusi, avand in vedere ca vorbim despre un brevet de inventie, informatia trebuie privita foarte circumspect, cel putin deocamdata. De la brevet de inventie si pana la lansarea unui produs final este o cale extrem de lunga, asa ca s-ar putea sa nu vedem vreodata pe piata un asemenea produs dezvoltat de catre compania Apple.

iphone-dual-sim

 • terrymada

  Nu stiu cat de necesar mai este in momentul de fata un telefon cu dual sim. Cunosc destule persoane care au renuntat la a folosi 2 retele de telefonie. Era buna varianta cu dual sim cand minutele in alta retea erau deloc sau putine…acum cu nelimitat national si convorbiri si sms nu mai vad rostul a 2 cartele.

 • Catalin Petrisor

  Asta e inceputul sfarsitului❗❗❗

 • Mr. Tambourine Man

  Exact!

 • askforme

  Un Nr personal, unul de serviciu…deci pentru unii încă este folositor.

 • Viorel Preda

  Greșești… Poți folosi două SIMuri dacă:
  – locuiești în străinătate și vrei să ai și un SIM de România;
  – vrei să ai un SIM cu nr personal și un SIM cu număr de serviciu;
  – ai firmă cu mai multe numere de telefon și nu îți place să ai la fel de multe terminale;
  – etc

  Nu mă așteptam ca un fan Apple (adică din ăla cu bani) să considere dual SIMul în funcție de costul apelului telefonic 🙂

 • Viorel Preda

  Dacă numărul telefonic va fi atașat iPhone-ului, ce s-ar întâmpla dacă iPhone-ul ar fi inutilizabil? (defecțiune, distrugere, furt, etc)
  Ai fi obligat să îți cumperi tot un iPhone ca să nu pierzi numărul, sau nu? Dacă da, este posibil ca mișcarea asta să permită Apple să blocheze utilizatorul și mai puternic în ecosistemul lor?
  Ce părere aveți?

 • BurN®

  @Terrymada ai gândit din punct de vedere românesc, dar compania Apple nu gândește ca un roman…faptul ca in țara asta sunt operatori care ofera ce ai zis tu in SUA si in țările unde Apple își scoate banii nu exista operatori ca digi ca si exemplu!

 • Visan Teodor

  Exact.Eu folosesc un telefon dual sim fix din acest motiv.

 • Visan Teodor

  Aste e o ipoteza interesanta..sau poate chiar o tema “pentru acasa”.

 • Viorel Preda

  Tind sa cred ca este o miscare pentru blocarea utilizatorului in ecosistem. Nu vad care este baiul de a avea un SIM fizic in smartphone. Apple a invocat motivul spatiului insuficient, dar un nano-SIM este absolut minuscul si vad mai multe dezavantaje decat avantaje in eliminarea SIMului.

 • Fosocle

  Mie mi se pare o treaba buna care nu are legătură cu ecosistemul Apple. Este aceeași lucru, numai ca vei putea schimba operatorul fara sa mai schimbi si simul. Schimbarea operatorilor se va face direct din retea. Daca pierzi telefonul, nu pierzi si numărul. Numarul e pe contract si poti sa il pui in orice telefon cu un astfel de sim

 • V.P

  Corect !!

 • Viorel Preda

  Așa o fi, însă Apple poate lega numărul de Apple ID, și ar putea invoca motive de securitate, etc. Ar putea face parteneriate cu operatorii de telefonie mobilă, și contractul să fie încheiat cu Apple, sau chiar Apple ar putea să devină operator de telefonie.
  Să vedem ce și cum va fi 🙂