iPhone dual SIM este conceput de catre Apple

iPhone dual SIM ar putea deveni realitate daca un brevet de inventie inregistrat companiei Apple va fi transformat intr-un produs final.

Un iPhone dual SIM este prezentat de catre compania Apple intr-un brevet de inventie care i-a fost inregistrat in cursul acestei zile, indeplinind multe dorinte ale fanilor sai. Fanii Apple cer de ani si ani de zile un iPhone dual SIM, iar acum compania Apple pare sa fie pregatita sa ofere macar ideea de a lansa un smartphone de acest gen pentru clienti.

Vorbim despre un brevet de inventie depus pentru inregistrare a lunii aprilie a anului 2015, el descriind o tehnologie mai noua pentru a implementa functionalitate dual SIM intr-un iPhone. Cu un asemenea smartphone, compania Apple le-ar permite clientilor sa foloseasca doua cartele diferite intr-un singur iPhone si ar indeplini extrem de multe visuri.

Apple lucreaza de cativa ani la eliminarea cartelelor SIM din smartphone-uri, asa ca ideea de iPhone dual SIM ar putea avea o cu totul alta conotatie. Mai exact, Apple ar putea permite oferirea acestei functionalitati fara a mai fi necesara introducerea vreunei cartele SIM intr-un iPhone, totul fiind facut automat de catre iOS si chip-ul modem al terminalului.

iPhone dual SIM este conceput de catre Apple

Puteti vedea in imaginea de mai jos unul dintre desenele pe care compania Apple le-a inclus in brevetul sau de inventie prin care descrie acest iPhone dual SIM. Nu ar fi greu de crezut ca acest produs ar putea fi transformat vreodata in realitate, mai ales ca pentru Apple nu ar fi greu sa lanseze un asemenea produs pe piata, daca ar avea si colaborarea partenerilor.

“Wireless communication systems are rapidly growing in usage. Further, wireless communication technology has evolved from voice-only communications to also include the transmission of data, such as Internet and multimedia content. Adoption of a new generation wireless technology may be a gradual process, during which one or more previous generations of a similar technology may co-exist with the new generation technology.”

Totusi, avand in vedere ca vorbim despre un brevet de inventie, informatia trebuie privita foarte circumspect, cel putin deocamdata. De la brevet de inventie si pana la lansarea unui produs final este o cale extrem de lunga, asa ca s-ar putea sa nu vedem vreodata pe piata un asemenea produs dezvoltat de catre compania Apple.

iphone-dual-sim