Coreea de Sud ar putea investiga problemele iPhone 6S

Coreea de Sud ar urma sa fie a doua tara care investigheaza problemele iPhone 6S cu bateriile defecte care genereaza inchideri subite ale terminalelor. China a fost prima tara in care a existat o investigatie oficiala din partea autoritatilor, iar Coreea de Sud ar putea fi a doua in care o asemenea investigatie ar putea avea loc in curand.

Reprezentantii unei agentii guvernamentale din Coreea de Sud au afirmat ca deocamdata analizeaza posibila lansare a unei investigatii privind problemele iPhone 6S. Frica autoritatilor este ca nu cumva terminalul sa aiba baterii care explodeaza in timpul folosirii, asa cum s-a intamplat cu Galaxy Note 7, dar aceasta este, desigur, doar o exagerare.

Daca iPhone 6S ar fi avut aceleasi probleme ca Galaxy Note 7, acest lucru ar fi fost vizibil inca din toamna anului trecut, nu la un an dupa lansarea oficiala. In aceasta idee, este putin probabil ca autoritatile sa inceapa vreo investigatie de acest gen, desi ele monitorizeaza raspunsul Apple si modul in care problemele clientilor sunt rezolvate.

Apple a recunoscut saptamanile trecute ca terminalele iPhone 6S fabricate in septembrie si octombrie 2015 au baterii defecte care genereaza inchideri aleatorii ale terminalelor. Apple inlocuieste gratuit toate aceste baterii in service-urile sale si cele ale partenerilor, iar problema este complet si permanent rezolvata pentru clientii afectati.

“South Korea’s industrial standardization bureau said Wednesday it is mulling over an investigation into Apple Inc.’s iPhone handsets, which randomly shut down despite battery remaining. The Korean Agency for Technology and Standards (KATS) said it is looking into the matter as the iPhone 6S battery problem could potentially be a safety issue, like Galaxy Note 7 smartphones.”

investigatie-probleme-iphone-6s