Twitter Live a fost lansat in lumea intreaga

Twitter Live este versiunea pentru aplicatia Twitter a unui sistem de streaming video in direct de pe terminale mobile, acesta fiind lansat astazi de catre compania americana. Cu hashtag-ul #golive, cei de la Twitter au lansat functia noua care le permite oricaror utilizatori sa faca transmisiuni in direct folosind platforma cu peste 200 de milioane de utilizatori lunar.

Functia de transmisiuni in direct disponibila acum pentru Twitter este oferita multumita faptului ca in 2013 compania a achizitionat Periscope, un serviciu dedicat acestui tip de transmisiuni. Periscope a fost integrat intr-un final in aplicatia Twitter, la 3 ani dupa achizitie, asa ca acum toata lumea va putea transmite in direct orice face.

Pentru a initia o transmisiune in direct, un utilizator trebuie doar sa acceseze interfata de scriere a unui mesaj si sa apese butonul pentru Live, disponibil acolo. Atat utilizatorii Twitter, cat si cei ai Periscope pot vedea transmisiunile in direct in propriile terminale, asa ca toata lumea se poate bucura de continut indiferent ce aplicatie foloseste zilnic.

Dupa Facebook si Instagram, Twitter este cea de-a treia mare platforma care permite efectuarea de transmisiuni video in direct de pe smartphone sau tablete. WhatsApp va urma cu aceasta noua functie, insa pana atunci, Twitter extinde disponibilitatea sistemului la toti utilizatorii in cursul urmatoarelor zile.