Prima Pagina iPad Lansarea iPad 2017 ar putea fi amanata de Apple

Lansarea iPad 2017 ar putea fi amanata de Apple

Lansarea noilor modele ale iPad din cursul anului 2017 ar putea fi amanata de catre compania Apple din cauza unor probleme cu productia componentelor pentru ele. Mai exact, se pare ca taiwanezii de la TSMC ar avea probleme cu fabricarea chip-urilor A10X care ar urma sa fie folosite in aceste tablete si in concluzie lansarea ar putea fi amanata.

Atat TSMC, cat si Samsung ar urma sa furnizeze chip-uri A10X pentru cei de la Apple si noile modele de tablete iPad, insa ambele companii ar avea probleme cu productia acestor chip-uri folosind un proces de fabricatie de 10nm. Motivul acestor probleme nu este cunoscut deocamdata, insa teoretic ar mai fi timp pentru a le rezolva inaintea lansarii acestor tablete.

In baza zvonurilor care au aparut pana acum, compania Apple ar intentiona sa lanseze noi modele ale iPad in primavara anului viitor, nu mai putin de 4 modele putand fi aduse pe piata. Desigur ca performantele oferite de catre ele sunt acum in discutie, deoarece in lipsa unor chip-uri A10X potente, compania Apple ar putea dezamagi clientii din lumea inteaga.

Daca Samsung si TSMC nu vor putea produce noul chip A10X in baza specificatiilor Apple folosind un proces de fabricatie de 10nm, atunci componenta ar putea fi modificata. Fie se va folosi un proces de fabricatie diferit, fie componenta in sine va fi modificata pentru a avea performante mai mici si consum mai mare de energie, dar ramane de vazut ce se va intampla anul viitor.

TSMC has reportedly obtained 10nm chip orders from Apple, HiSilicon and MediaTek, with volume production set to kick off in the first quarter of 2017. Nevertheless, yield rates for TSMC’s 10nm process technology are not what the foundry expected, the sources said. TSMC is scheduled to start making Apple’s A10X chips for the next-generation iPad series slated for launch in March 2017. Unsatisfactory yields for the foundry’s 10nm process could disrupt the schedule, the sources indicated …”

ipad-pro-2017-lansare

 • Srb Srb

  Superb !! Abia asteptam

 • NicKel

  parca ingropasera scandalul #chipgate de cand cu iP 7 si acum iar vor 2 producatori pentru chip… tsk tsk tsk

 • lucian84

  Oricum, vânzările tabletelor, ceasurilor și chiar a telefoanelor merg in jos ! Nu înțeleg de ce nu mai fac calitate in produse și softurile lor !! Urmăresc doar profit ! Fuck Apple !!

 • Srb Srb

  Cred ca e vorba doar de tsmc.

 • rbt

  E simplu de ce nu mai fac calitate devin din ce in ce mai avari pentru bani doresc sa producă telefoane cât mai ieftine softurile s au dus pe apa sâmbetei și conturile le au crescut enorm.

 • NicKel

  Da, asa citisem si eu intre timp intr-o sursa externa

 • Mr. Tambourine Man

  Tu chiar trebuie să înjuri Apple în fiecare comentariu? Atunci de ce mai vii aici?