iPhone – iata ce date pot fi extrase din terminale

In cazul in care v-ati intrebat vreodata ce fel de date pot fi extrase dintr-un iPhone care nu este protejat cu un cod de siguranta si nu are datele criptate, ei bine astazi aflati. In tabelul de mai jos aveti datele care pot fi extrase dintr-un iPhone folosind un program criminalistic produs de catre compania Cellebrite din Israel.

Aceasta companie este cunoscuta in lumea intreaga deoarece vinde software care le permite politistilor criminalisti sa acceseze date stocate in telefoanele mobile vandute in lumea intreaga. Compania Apple foloseste software al Cellebrite in Apple Store-uri pentru a accesa date din terminalele clientilor, dar software-ul este limitat.

Mai exact, mai jos puteti vedea datele care pot fi extrase dintr-un iPhone 5 care ruleaza iOS 8, el nefiind criptat si neavand un cod de acces setat. Programul UFED al celor de la Cellebrite poate accesa toate datele pe care le poate vedea si iTunes, insa separat poate accesa si o multitudine de alte informatii confidentiale ale noastre.

Pentru inceput, puteti vedea ca programul Cellebrite poate accesa urmatoarele informatii: lista de apeluri, mesaje SMS/iMessage, informatii GPS, agenda de contacte, cookie-urile safari, notitele, intrarile din calendar, conturile de utilizator, parolele Wi-FI salvate, muzica, filmele, pozele, lista de aplicatii instalate, unele date din acestea, informatii din aplicatia sanatate si alte informatii privind utilizarea terminalelor.

Separat de toate acestea, software-ul Cellebrite poate accesa inclusiv bazele de date pe care iOS le creeaza pentru a stoca diverse informatii in terminale. iTunes nu poate accesa toate aceste informatii, insa software-ul Cellebrite o poate face, iar aici includem si unele informatii sterse de catre noi, acestea putand fi recuperate.

Practic, folosind un asemenea software, politia poate vedea unde am fost, cu cine am vorbit, la ce retele Wi-Fi ne-am conectat, ce am vorbit cu diversi prieteni, ce website-uri am accesat, pot accesa conturi din website-uri care necesita utilizator si parola si pot vedea cam tot ceea ce se intampla in viata noastra.

Cellebrite nu poate accesa terminalele iPhone 5S, sau mai noi, care sunt blocate cu un cod de acces, iar in momentul de fata putine agentii guvernamentale pot face asta. In aceasta idee, este recomandabil sa va setati un cod de acces pe iPhone sau iPad, pentru ca fara el, datele din terminale pot fi accesate extrem de usor.

date-extrase-iphone