Apple deschide noi centre de cercetare si dezvoltare

Compania Apple va deschide doua noi centre de cercetare si dezvoltare in China si Indonezia, ca parte a unui efort de a-si intari colaborarile cu Foxconn in perioada urmatoare. Mai exact, Apple doreste sa-si apropie partenerul taiwanez care asambleaza terminalele sale iPhone, in ideea de a il convinge sa construiasca fabrici in noi zone de pe glob.

Primul centru de cercetare si dezvoltare va fi deschis in Indonezia in 2017, iar al doilea in Shenzen, China, probabil tot in cursul anului viitor. Cei de la Foxconn au deja deschis un centru de cercetare si dezvoltare in Indonezia, iar Apple li se alatura, americanii facand acest lucru si pentru a li se permite sa vanda terminalele iPhone in tara fara o taxa de import mare.

Multumita noului centru de cercetare si dezvoltare din Shenzen, compania Apple va lucra mult mai bine cu cei de la Foxconn, inginerii sai urmand a interactiona mult mai usor cu cei ai fabricantului. Apple are oricum o sumedenie de angajati care traiesc in China si colaboreaza cu Foxconn, dar acum va avea posibilitatea de a monitoriza mai atent activitatile partenerilor sai.

Mai mult decat atat, Apple este interesata sa-si intareasca relatiile cu Foxconn in vederea posibilitatii deschiderii unor noi fabrici in alte zone de pe planeta. Mai exact, Apple ar dori ca Foxconn sa deschida fabrici in India si, probabil, SUA, iar intarirea colaborarii ar putea usura munca de convingere in vederea initierii unor investitii de zeci de miliarde de dolari.

“Apple has been aggressively looking to expand into the Southeast Asia market recently and has reportedly partnered with Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industry) for related plans, according to a Chinese-language Economic Daily News (EDN) report. Apple is expected to begin constructing two new R&D centers in Asia in 2017 located in Indonesia and Shenzhen, China.”

apple-cercetare-dezvoltare