FaceTime si un accident de masina sunt motivele unui proces intentat Apple

Compania Apple este tinta unui nou proces intentat in SUA, insa nu vorbim despre incalcarea vreunor brevete de inventie, ci despre un accident de masina si FaceTime. Un sofer american probabil regreta decizia de a folosi FaceTime in timp ce conducea pe drumurile din SUA, deoarece a fost cauza unui accident in urma caruia o tanara americana a murit.

Accidentul a avut loc in 24 decembrie 2014, atunci soferul vinovat lovind din spate masina victimei deoarece aceasta din urma era oprita intr-un ambuteiaj. Pentru ca folosea FaceTime, soferul nu a observat ca masinile opresc in fata sa, astfel ca a lovit masina victimei cu viteza de 100 km/h, insa mama victimei este de parere ca de fapt Apple este vinovata.

In procesul intentat se afirma ca Apple este vinovata de faptul ca nu a implementat o masura de siguranta pentru FaceTime care sa impiedice folosirea serviciului la volan. Femeia isi argumenteaza afirmatiile prin faptul ca Apple ar avea un brevet de inventie care descrie o asemenea masura de siguranta, el fiind inregistrat inca din cursul anului 2008.

Desigur ca este extrem de putin probabil ca un juriu sa ii acorde castig de cauza mamei victimei, din moment ce nu FaceTime a fost motivul pentru care accidentul a avut loc, ci neatentia soferului. De la a conduce o masina si pana la a initia un apel FaceTime este cale foarte lunga, asa ca este aproape imposibil de demonstrat ca Apple este vinovata pentru accident din moment ce FaceTime a fost folosit in mod voit de catre sofer.

“James and Bethany Modisette claim the tech giant and smartphone manufacturer had the patent for a safer version of its “FaceTime” video calling app, but elected to make the less safe version available with the iPhone 6 – ultimately resulting in the death of their daughter.. Defendant Apple Inc. has had the technology to prevent these events, and the Modisettes’ injuries, specifically since at least Dec. 12, 2008, when it filed an application with the U.S. Patent Office for a ‘driver handheld computing device lock-out.”

apple-facetime-accident

1 COMENTARIU