CES 2017: AirBar tranforma ecranul MacBook Air intr-un touchscreen

CES 2017 nu a inceput inca, dar multi producatori isi prezinta deja produsele care vor fi disponibile pentru testare la stand-urile conferintei din Las Vegas. Unul dintre acesti producatori a creat AirBar, un dispozitiv despre care v-am mai vorbit acum cateva saptamani, cand v-am spus ca el poate transforma ecranul oricarui laptop intr-un touchscreen.

Atunci AirBar era disponibil doar intr-o versiune creata special pentru laptop-urile cu sistem de operare Windows, insa la CES 2017 vine si versiunea compatibila cu Mac. In clipul video de mai jos puteti vedea un clip video creat special pentru CES 2017, creatorii AirBar prezentand modul in care ecranul MacBook Air poate fi transformat intr-unul tactil.

AirBar se ataseaza cu un magnet pe carcasa MacBook Air, iar folosind tehnologia zForce AIR el este capabil sa interpreteze atingerile facute de catre noi pe ecran. Practic, AirBar are montat un senzor care percepe orice fel de interactiune facuta de catre noi cu ecranul, din fata sa, iar functionalitatea in sine este una mai mult decat buna, pentru pretul cerut.

Deocamdata doar o versiune pentru MacBook Air 13 inch a AirBar este disponibila, iar asta din cauza modului in care compania Apple a creat laptop-ul sau. La CES 2017 produsul va fi prezentat oficial pentru toti cei interesati sa-l vada, iar lansarea oficiala va avea loc in luna martie, pretul de vanzare al produsului fiind de 99 dolari, cu 30 de dolari mai mult decat modelul pentru laptop-urile Windows.

“We believe the community of devoted MacBook Air users will welcome this new product, as AirBar for MacBook Air will surely enhance the user-experience of an already great product. Our goal for AirBar continues to be expanding its application to more devices, across even more markets.”

https://www.youtube.com/watch?v=qWjrTMLRvBM