macOS Sierra strica fisierele PDF deschise cu Preview

macOS Sierra are o problema serioasa cu fisierele PDF care sunt editate folosind aplicatia Preview, foarte multi utilizatori raportand acest lucru in ultimele zile. Conform persoanelor care au intalnit problema, macOS 10.12.2 este in principal afectat si incercarea de a edita fisiere PDF cu aplicatia Preview are drept efect coruperea documentelor incarcate.

Nu in toate cazurile se intampla ca fisierele PDF deschise cu aplicatia Preview in macOS 10.12.2 sa fie corupte dupa salvare, insa sansele ca acest lucru sa se intample sunt foarte mari. Deocamdata nimeni nu stie exact ce probleme exista cu aplicatia Preview din moment ce ea strica fisierele PDF, insa se speculeaza ca modificarile facute de catre Apple in PDFKit pentru macOS sunt la baza lor.

Nu se stie deocamdata daca Apple este constienta de aceasta problema a macOS 10.12.2, insa exista sanse destul de mari ca ea sa stie despre ea si sa incerce sa o rezolve. Intre timp, daca aveti de editat fisiere PDF in macOS 10.12.2, ar fi bine sa folositi orice alte aplicatii in afara celei Preview si sa editati copii ale documentelor, nu documentele originale.

It pains me to say this, speaking as the co-author of “Take Control of Preview,” but I have to recommend that Sierra users avoid using Preview to edit PDF documents until Apple fixes these bugs. If editing a PDF in Preview in unavoidable, be sure to work only on a copy of the file and retain the original in case editing introduces corruption of any sort.”

macos-preview-pdf