Prima Pagina CES CES 2017: GeForce NOW aduce jocurile noi pe PC, Mac sau Android

CES 2017: GeForce NOW aduce jocurile noi pe PC, Mac sau Android

La CES 2017 cei de la Nvidia au anuntat GeForce NOW, o platforma cloud menita sa le aduca gamerilor din intreaga lume acces la cele mai noi jocuri, fara a-si cumpara calculatoare performante. Vorbim despre un sistem de tip cloud care ruleaza pe calculatoare foarte performante, GeForce NOW facilitand accesarea lor de pe PC, Mac sau Android.

Utilizatorii interesati sa foloseasca GeForce NOW vor trebui doar sa isi instaleze programul sau aplicatia si sa acceseze jocurile disponibile in platforma Nvidia. Echipate cu placi grafice Nvidia GTX 1060 sau 1080, serverele companiei sunt capabile sa ruleze orice fel de joc nou si sa faciliteze accesul la el pentru orice persoana care foloseste platforma GeForce NOW.

Disponibila pana recent doar pe terminalele Android Shield, platforma GeForce NOW va fi disponibila din martie inclusiv pentru PC, sau Mac. Practic, in servere sunt rulate jocurile, iar utilizatorii GeForce NOW se conecteaza la ele exact precum intr-o masina virtuala, primind un stream video de acolo si trimitand comenzile de la mouse si tastatura spre servere pentru procesare.

CES 2017: GeForce NOW aduce jocurile noi pe PC, Mac sau Android

Practic, utilizatorii GeForce NOW se joaca pe calculatoare aflate la mii de kilometru distanta, totul prin internet si fara a avea un calculator foarte performant in fata. Marele beneficiu al platformei GeForce NOW sta in faptul ca permite accesarea unor jocuri foarte noi chiar si de pe calculatoare care nu au multa putere de procesare si placi video performante.

Deocamdata cei de la Nvidia nu au dezvaluit jocurile pe care le vor pune la dispozitia celor interesati de platforma GeForce NOW, insa probabil o vor face in curand. Pentru inceput, cei care folosesc GeForce NOW cu placi video Nvidia GTX 1060 primesc 8 ore de joc gratuit, 4 ore fiind oferite pentru placile video GTX 1080.

Platind 25 de dolari, utilizatorii GeForce NOW obtin 20 de ore de joc pe placi video GTX 1060 si 10 ore pentru placile video GTX 1060, deci vorbim despre un cost de putin peste 1 dolar pe ora. Avand in vedere ca majoritatea jocurilor noi costa minim 50 – 70 de dolari la lansare, poate ca GeForce NOW va fi o alegere mai buna pentru multi.

Platforma GeForce NOW este doar prezentata la CES 2017, insa ea va fi lansata oficial in luna martie si deocamdata doar in SUA.

ces-2017-geforce-now

 • EMP83

  Este destul de scump. În 2016 am peste 1000 de ore jucate pe Xbox one, deci peste 1000 de euro ( în europa va fi 1 euro aproximativ). La 1000 și ceva de euro iti faci pc de gaming fără probleme care include o placa gtx 1060 sau chiar gtx 1070 de la nVidia. Probabil ca se merită doar pentru cei care se joaca foarte rar.

 • Srb Srb

  Da o sa aiba ceva succes pt gameri

 • Srb Srb

  cred ca este pt cei ce nu isi iau un device de gaming si au acces la asa ceva

 • EMP83

  Îmi mențin afirmația, va avea probabil ceva succes la persoanele care se joaca ocazional insa un gamer își va face un pc care va merge mult mai bine decât platforma lor online. Degeaba au putere de procesare, dacă ea trebuie transferată către user prin internet eu nu cred ca este ok.

 • Srb Srb

  yep

 • Viorel Preda

  Ar putea fi o solutie pentru unitatile de divertisment, hoteliere, etc. Poti avea produsul asta in camera de hotel, si platesti cu ora pentru a beneficia de jocurile disponibile. In plus, avantajul este ca poti inchiria ce joc vrei, iar la 1 euro pe ora nu platesti doar hardware-ul, ci si inchirierea jocului.

 • Florin Gabriel Haja

  Păcat ca Sony a cumpărat OnLive