CES 2017: Hub Robot – robotul LG care concureaza cu Amazon Echo

CES 2017 ne aduce LG Hub Robot, un robot inteligent lansat de catre LG pentru a concura cu Amazon Echo, sau Google Home.

CES 2017 ne aduce din partea celor de la LG un robot numit Hub Robot, acesta fiind raspunsul coreenilor pentru Amazon Echo, sau Google Home. Mai exact, vorbim despre un gadget care are menirea de a controla anumite produse inteligente din casele noastre si de a ne permite sa ascultam muzica, sa vedem filme si multe, multe altele.

Desi concureaza cu Amazon Echo, Hub Robot este bazat pe tehnologia din spatele Amazon Alexa pentru a recunoaste comenzile vocale ale utilizatorilor. Robotul are un ecran principal pe care afiseaza informatii si imagini cerute de catre noi, insa boxele sale pot reda muzica si pot oferi o varietate de informatii in baza intrebarilor puse de catre noi.

Spre deosebire de Amazon Echo, sau Google Home, Hub Robot este mobil si ne poate urmari prin casa, daca avem nevoie ca el sa faca asta. Mai mult decat atat, ecranul poate afisa o varietate de animatii care incearca sa reproduca unele espresii faciale ale oamenilor, insa totul depinde desigur de software-ul folosit de catre cei de la LG pentru el.

CES 2017: Hub Robot – robotul LG care concureaza cu Amazon Echo

Separat de comenzile vocale, Hub Robot poate interpreta inclusiv miscarile corpului pentru a fi controlat si desigur ca poate monitoriza toate miscarile oamenilor in a caror casa locuieste. LG a implementat inclusiv un sistem de recunoastere faciala in Hub Robot, astfel ca el poate recunoaste toti membrii familiei si poate afisa informatii personalizate pentru ei.

LG isi imagineaza ca Hub Robot va fi utilizat in bucatarie, sau camera de zi, acolo unde familia se intalneste in mod normal pentru diverse activitati. Separat de Hub Robot, cei de la LG au lansat si o varietate de alti roboti mici care se interconecteaza cu acesta pentru a afisa diverse alte informatii, ei putandu-se plimba prin alte camere ale casei, la nevoie.

Desigur ca LG nu a anuntat o data de lansare pentru Hub Robot, nici cat va costa, insa probabil vorbim despre un pret aflat in preajma valorii de 200 de dolari, adica putin mai mult decat Amazon Echo.