Huawei ii “sufla in ceafa” companiei Apple, anunta un record de vanzari

An dupa an, cei de la Huawei si-au crescut vanzarile de smartphone-uri in detrimentul altor producatori, cum ar fi Apple, HTC, si a multor altora. In 2016 cei de la Huawei au inregistrat si un record interesant, reusind sa vanda seria Huawei P9 in 10 milioane de exemplare in mai putin de 9 luni, aceasta fiind prima serie de produse care se vinde in atat de multe exemplare.

Huawei se apropie extrem de mult de Apple in ceea ce priveste vanzarea de smartphone-uri, iar cu seria P9 a demonstrat ca este capabila sa se lupte cu gigantii industriei. Cei de la Huawei investesc sume serioase de bani pentru a-si promova produsele, iar in schimb reusesc sa-si creasca pe masura vanzarile la invel global.

In 2016 cei de la Huawei au reusit sa reduca substantial diferenta in vanzarile de smartphone-uri fata de compania Apple si se mentin pe pozitia a treia in topul vanzarilor de telefoane inteligente. In 2017 aceasta distanta dintre cei doi producatori s-ar putea reduce si mai mult pe masura ce vanzarile iPhone ar putea stagna, sau chiar scadea.

Pentru Huawei se preconizeaza in continuare cresteri ale vanzarilor, chiar cu aproape 50% fata de anul 2016, asa ca Apple trebuie sa fie foarte atenta cum isi gandeste produsele. Cei din Cupertino au avut foarte multe de pierdut in China in fata Huawei, acolo fiind depasiti in vanzari de catre producatorul chinez, iar asta nu pare sa se schimbe prea curand.

In momentul de fata, Samsung si Huawei sunt principalii concurenti ai Apple pe piata smartphone, iar asta este clar vizibil in baza vanzarilor pe care cei trei producatori le inregistreaza. Daca Apple nu se va uita atent la companiile cu care concureaza pentru atentia clientilor, atunci risca sa-i scada si mai mult vanzarile in cursul anului 2017, dar si in anii urmatori.

huawei-concurenta-apple

4 COMENTARII

  1. S-ar putea sa fie o strategie de-a lui Apple, sa vrea sa i se sufle in ceafa… Steve Jobs era alt fel de om, si prefera sa sufle el in ceafa altora, si astfel Apple era pe val pe vremea lui, recorduri dupa recorduri, cea mai inovativa companie (pe buna dreptate).
    Astazi, cineva de la Apple prefera sa i se sufle in ceafa.