Evolutia iPhone in 10 ani pe piata (infografic)

Apple celebreaza astazi 10 ani din momentul lansarii iPhone si asta intr-un an in care extrem de multa lume asteapta foarte multe schimbari pentru linia de smartphone-uri Apple. Nimeni nu stie daca Apple va lansa acel iPhone cu adevarat impresionant pe care il asteapta foarte multa lume, insa ceva cu adevarat impresionant ni se pregates petnru toamna.

Pana atunci, cei de la Statista s-au gandit sa ne arate cum a evoluat iPhone in cei 10 ani de disponibilitate pe piata, atat in ceea ce priveste vanzarile, cat si modul de folosire. In cei 10 ani de disponibilitate ai iPhone, terminalul a ajuns sa genereze nu mai putin de 60% din veniturile totale ale companiei Apple, 2.2 milioane de aplicatii fiind disponibile pentru el.

iPhone exista acum intr-o piata cu 2.6 miliarde de smartphone-uri active, oamenii uitandu-se de 88 de ori pe zi la ecranul propriilor terminale. Mai mult decat atat, smartphone-urile si tabletele genereaza 50% din traficul de internet mobil in momentul de fata, iar in SUA se estimeaza ca vanzari de 102 miliarde de dolari vor fi generate de pe smartphone, in principal iPhone.

iPhone a schimbat complet industria smartphone si sustine in continuare o evolutie majora a acesteia, iar asta desi vanzarile stune estimate ca fiind mai mici decat in 2015. Mai jos puteti vedea ca Statista estimeaza vanzarile iPhone in 2016 la 211 milioane de unitati, cu 20 de milioane de unitati mai putin decat in 2015, dar ramane de vazut ce va anunta Apple.

iphone-10-ani-infografic-vanzari