Apple va lansa o varietate de show-uri TV in 2017

Constienta de faptul ca iPhone-urile nu vor putea sustine la nesfasit compania, cei de la Apple investesc masiv in extinderea portofoliului de afaceri. Mai exact, Apple pregateste lansarea unor show-uri TV in cursul anului 2017 intr-o tentativa de a genera bani din noi tipuri de servicii pe care le ofera pentru clientii Apple Music si iTunes Store.

In aceasta idee, Apple vrea sa lanseze in 2017 cateva show-uri TV cu continut original, dar facut in baza unui script, adica exact ce face Amazon de ceva vreme. Planurile companiei sunt avansate si unele show-uri TV sunt de ceva vreme in productie, ele urmand a fi lansate inc ursul anului 2017 atat in Apple Music, cat si in cadrul iTunes.

“Apple is planning to build a significant new business in original television shows and movies, according to people familiar with the matter […] Executives at Apple have told people in Hollywood they hope to start offering original scripted content by the end of 2017.”

Apple intra in domeniu televiziunii cu show-uri TV care vor fi initial transmise doar pe internet si vor fi oferite gratuit clientilor Apple Music din lumea intreaga. Apple incearca sa isi creaza baza de clienti ai Apple Music, iar oferirea de show-uri TV prin aceasta platforma o va apropia de Spotify, dar va face si serviciul mult mai complex.

Conform unor surse din cadrul companiei Apple, noile show-uri TV vor fi similare cu Westworld, difuzat de catre HBO, sau Stranger Things, difuzat de catre Netflix. Acestea au fost extrem de urmarite in cadrul ambelor platforme, iar compania Apple incearca sa atraga noi audiente cu continut care sa aiba si actori importanti implicati.

“The shows Apple is considering would likely be comparable to critically acclaimed programs like Westworld on Time Warner’s HBO or Stranger Things on Netflix.”

Desi Apple a dorit sa ofere abonamente TV prin care sa faciliteze accesul la semenea continut, din pacate nu a reusit sa se inteleaga cu marile trusturi media din SUA. In aceasta idee, a decis sa se transforme intr-un trust media si sa creeze continut pe care sa il ofere clientilor si de care sa se foloseasca pentru a avea acces la continutul altora.

2017 va fi anul show-urilor TV pentru compania Apple, insa abia din 2018 vom vedea si filme de lung metraj.

show-tv-apple-music