Asa vei putea edita poze prin comenzi vocale pe iPad

Asistentii personali controlati prin comenzi vocale devin din ce in ce mai populari in terminale mobile si calculatoare, iar cei de la Adobe aduc totul inclusiv pentru editarea pozelor. In clipul video de mai jos puteti vedea cum arata un concept al Adobe care le permite utilizatorilor de tablete iPad sa editeze poze folosind doar comenzi vocale.

Deocamdata nu se stie daca aplicatia in sine a fost creata de catre compania Adobe, ci doar vedem un concept dezvoltat de catre inginerii sai. In ciuda acestui lucru, cei de la Adobe ne arata ca editarea de poze folosind simple comenzi vocale ar putea fi posibila in viitor nu doar de pe calculatoare, ci si de pe tabletele iPad ale Apple.

Desi in concept nu sunt prezentate functii foarte complexe, realitatea este ca posibilitatea de a utiliza comenzi vocale pentru a controla anumite functii pentru editarea pozelor este interesanta. O aplicatie Photoshop controlata prin comenzi vocale s-ar putea dovedi a fi extrem de populara pentru utilizatori, insa este necesar mai intai ca Adobe sa o dezvolte.

Acestea fiind spuse, ce parere aveti despre ideile celor de la Adobe ?

“To envision this, we combined the emerging science of voice interaction with a deep understanding of both creative workflows and the creative aspirations of our customers. Our speech recognition system is able to directly accept natural user voice instructions for image editing either locally through on-device computing or through a cloud-based Natural Language understanding service.  This is a first step towards a robust multimodal voice-based interface which allows our creative customers to search and edit images in an easy and engaging way using Adobe mobile applications.”