Apple a crescut limitele pentru instalarea de aplicatii

Compania Apple a anuntat in cursul noptii trecute ca a crescut limita de dimensiune a aplicatiilor care pot fi descarcate din AppStore pentru instalare pe Apple TV 4. Mai exact, in momentul in care Apple TV 4 a fost lansat impreuna cu tvOS, compania Apple a limitat dimensiunea aplicatiilor la 200 MB, restul datelor trebuind descarcate ulterior in aplicatie.

Incepand de aseara, compania Apple a anuntat ca aplicatiile pentru Apple TV 4 pot avea maxim 4 GB in dimensiune pentru a putea fi instalate in produse. In aceasta idee, jocurile pot fi acum descarcate in format complet de la bun inceput, in loc sa fie descarcate segmentat in Apple TV 4, dar acelasi lucru este valabil si pentur alte aplicatii.

Schimbarea aduce o egalitate intre tvOS si iOS, deoarece dimensiunea aplicatiilor pentru iPhone sau iPad este stabilita la maxim 4 GB de ceva vreme. Era timpul ca o crestere sa fie facuta si pentru Apple TV 4, iar separat de cei 4 GB ai aplicatiilor, dezvoltatorii mai pot oferi resurse de inca 20 GB care pot fi descarcate din aplicatie, dupa instalare.

Avand in vedere ca Apple TV 4 este vandut in versiuni cu 32 GB si 64 GB spatiu de stocare, utilizatorii au suficient spatiu pentru instalarea de aplicatii si descarcarea de alt continut. Schimbarea este facuta de astazi, insa va fi nevoie de timp pentru ca aplicatii mai mari sa fie publicate in AppStore pentru utilizatorii obisnuiti.

“The size limit of a tvOS app bundle has increased from 200 MB to 4 GB, so you can include more media in your submission and provide a complete, rich user experience upon installation. Also, tvOS apps can use On-Demand Resources to host up to 20 GB of additional content on the App Store.”

aplicatii-appstore-mari