macOS te avertizeaza cand Mac-ul consuma prea multa energie

Ca parte a tentative de a face uitat scandalul privind autonomia scazuta a bateriei noilor MacBook Pro 2016, compania Apple a facut o schimbare interesanta in macOS. Incepand cu ultima versiune beta a sistemului de operare, compania Apple ne spune si cand ecranul laptop-ului consuma foarte multa energie a bateriei in timpul functionarii.

Desi pana acum compania Apple lista doar aplicatiile care au consum foarte mare de energie in momentul folosirii Mac-urilor, iata ca acum inclusiv ecranul este listat. Alerta apare in momentul in care luminozitatea ecranului MacBook este setata la o valoare mai mare de 75%, deci Apple recomanda folosirea laptopurilor cu o luminozitate de maxim 75%.

Listarea ecranului MacBook ca sursa care consuma multa energie vine si cu posibilitatea de a face click pe ea, in acel moment luminozitatea fiind setata automat la maxim 75%. Chiar si instalarea celei de-a patra versiuni beta a macOS Sierra 10.12.3 va seta automat luminozitatea la 75%, deci Apple nu cred ca Mac-urile ar trebui folosite cu luminozitatea ecranului setata la maxim.

Desigur ca exista persoane care doresc sa isi foloseasca laptopurile cu o luminozitate maxima, insa in aceasta situatie, ei trebuie sa stie ca vor avea consum mare de energie. Atunci cand un Mac este folosit afara, ar putea fi necesara setarea luminozitatii maxime pentru ecran, insa in spatii inchise, o luminozitate mai mica ar fi mult mai potrivita.

macos-avertisment-energie-baterie-ecran