Prima Pagina Mac macOS te avertizeaza cand Mac-ul consuma prea multa energie

macOS te avertizeaza cand Mac-ul consuma prea multa energie

Ca parte a tentative de a face uitat scandalul privind autonomia scazuta a bateriei noilor MacBook Pro 2016, compania Apple a facut o schimbare interesanta in macOS. Incepand cu ultima versiune beta a sistemului de operare, compania Apple ne spune si cand ecranul laptop-ului consuma foarte multa energie a bateriei in timpul functionarii.

Desi pana acum compania Apple lista doar aplicatiile care au consum foarte mare de energie in momentul folosirii Mac-urilor, iata ca acum inclusiv ecranul este listat. Alerta apare in momentul in care luminozitatea ecranului MacBook este setata la o valoare mai mare de 75%, deci Apple recomanda folosirea laptopurilor cu o luminozitate de maxim 75%.

Listarea ecranului MacBook ca sursa care consuma multa energie vine si cu posibilitatea de a face click pe ea, in acel moment luminozitatea fiind setata automat la maxim 75%. Chiar si instalarea celei de-a patra versiuni beta a macOS Sierra 10.12.3 va seta automat luminozitatea la 75%, deci Apple nu cred ca Mac-urile ar trebui folosite cu luminozitatea ecranului setata la maxim.

Desigur ca exista persoane care doresc sa isi foloseasca laptopurile cu o luminozitate maxima, insa in aceasta situatie, ei trebuie sa stie ca vor avea consum mare de energie. Atunci cand un Mac este folosit afara, ar putea fi necesara setarea luminozitatii maxime pentru ecran, insa in spatii inchise, o luminozitate mai mica ar fi mult mai potrivita.

macos-avertisment-energie-baterie-ecran

 • Srb Srb

  Superb, tinand cont ca acestea deja au luminozitate de 500nits…in multe cazuri iti ajunge 50-75%

 • cristi

  Suberb, chiar ca ! Eu nu știu de ce le-au limitat pur și simplu din Os, sa nu le poți folosi la luminozitate maxima. Niște habarnisti utilizatorii de Mac, cum naiba sa îți setezi luminozitatea ecranului la nivel maxim, de neconceput așa ceva

 • Agudel

  Superb.Nimic nou, doar o amageala.Tot mizeria de baterie e in uz.

 • Srb Srb

  cred ca ai inteles gresit…poti folosi luminozitatea maxima..doar ca dupa un anumit nivel te atentioneaza

 • Mihai

  In curand ne avertizeza ca e pornit si consuma curent!

 • Srb Srb

  Asa este cand altii nu au asa ceva…frustrati…normal ca pe mizeriile cu ecrane de 200 nits nici nu trebuie pus asemenea mesaje ca nu prea au ce sa consume, le consuma OS destul

 • Daniel Razvan

  Utilizator de MBA, iPhone 6, iPad mini, Apple Watch si Apple TV … Asta doar ca sa ma dau mare. Hai sa nu ne cacam pe noi cu produsele Apple … sunt bune, dar nu trebuie ridicate la cer. Din cauza celor care sunt fani si cumpara produsele doar ca au un logo si scrie Apple uite la ce prețuri s-a ajuns !!! … right mr. SRB SRB ??? Mai scoteti-va capul din cur, dragilor !!! Think outside the box cum spunea cineva …

 • askforme

  De-acord cu Daniel Răzvan !

 • Aitistic Media

  Eu m-am convins, cel puțin pe partea de smartphone-ului. Am trecut de la iPhone 6s la un Galaxy S7 Edge și de un lucru sunt sigur: nu mă mai întorc la iPhone, cel puțin din cauza iOS. Tot din cauza iOS vreau să-mi vând și iPad-ul și să trec tot pe un Android. Cu fiecare actualizare iOS, Apple nu a făcut altceva decât să mă facă să îmi doresc tot mai mult să părăsesc acest sistem de operare. Pe partea de PC rămân la MacBook Pro 15 Retina. Îmi place mult mai mult experiența OSX decât Windows, chestie de gusturi.

 • Daniel Razvan

  Asta zic sa nu-i ridicam in slavi ca nu sunt foarte, foarte buni. Eu personal am avut Samsung înainte si după am luat iPhone… sincer nu vreau sa ma întorc la Samsung sau altceva. Dar asta este si datorata plăcerii de utilizare. Din cauza asta respect si pe cei care lasă iPhonu’ si trec la Samsung … mai bine zis de la IOS la Android si invers. Depinde de gusturi !!!

 • Daniel Razvan

  Toti merita respect, dar cei care nu-si folosesc capul decât ca si acoperiș si pentru nimic altceva nici nu merita luați in considerație … gen Mr. SRB SRB !!!

 • Agudel

  Daniel Razvan ai o bere de la mine si o remorca de respect.