15 milioane de MacBook-uri ar putea fi vandute in 2017

2017 este vazut ca un an extrem de bun pentru seria MacBook a companiei Apple, nu mai putin de 15 milioane de unitati urmand a fi vandute in lumea intreaga. Vorbim despre o crestere de 10% in vanzari estimata de catre analisti, acestia fiind de parere ca lumea va cauta mai mult produsele companiei Apple in baza noutatilor care urmeaza sa fie anuntate.

Linia MacBook Pro este cea in care analistii au foarte mare incredere ca va genera vanzarile cele mai mari in cursul anului 2017, aceasta fiind si acum in topul preferintelor. MacBook Pro 2016 a avut parte de vanzari foarte bune dupa lansarea pe pietele globale, iar acest trend urmeaza sa continue in 2017, chiar si dupa ce un nou model va fi lansat in toamna.

Analistii isi bazeaza estimarile privind cresterea vanzarilor pe faptul ca MacBook Pro 2017 cu procesor Intel Kaby Lake si autonomie mai buna va convinge mai multa lume sa faca upgrade. Acest lucru ar putea fi 100% adevarat, insa totul depinde foarte mult si de modul in care compania Apple va alege sa actualizeze seria de laptopuri.

MacBook Pro 13 inch fara Touch Bar urmeaza sa fie vandut mai ieftin in cursul anului 2017 si este vazut ca inlocuitorul perfect pentru MacBook Air 13 inch, aflat la sfarsit de existenta. Acest model al MacBook Pro a avut vanzari slabe in 2016 si Apple vrea sa le creasca substantial cu o reducere a pretului de achizitie, strategia sa putand avea succes.

“Apple’s MacBook shipments are expected to grow 10% on year to reach 15 million units in 2017 due to new MacBook Pro products. MacBook Pros using the Kaby Lake platform are expected to be released sometime later in 2017, and the platform’s low power consumption is expected to trigger a replacement trend among existing MacBook users. Apple is likely to reduce the price for the 13-inch MacBook Pro without OLED Touch Bar to increase its overall shipments and will use the device to replace the 13-inch MacBook Air.”

In ceea ce priveste lansarile de MacBook-uri noi, ei bine un MacBook 12 inch este asteptat pana in iunie, el urmand a avea procesor Intel Kaby Lake, dar si pana la 16 GB de memorie RAM. Noi modele ale MacBook Pro 13 inch si 15 inch cu Touch Bar urmeaza sa intre in productie in iulie si ar putea fi lansate in octombrie, cu maxim 32 GB RAM pentru calculatoare.

macbook-vanzari-2017

5 COMENTARII

  1. AirPods remind me of the Pencil. Great ease of use and they just work. These are the products we expect from Apple. I’d say the AirPods are probably a year ahead of the competition regarding size/battery and ease of use. The other truly wireless buds have connection issues with bluetooth and battery life isn’t there.
    Apple pana la urma cu accesoriile vad ca uimeste lumea, pencil si airpods :)) speram ca si iphone aniversar si viitoarele mac desktop