Prima Pagina Apple AirPods au avut vanzari dezamagitoare in decembrie

AirPods au avut vanzari dezamagitoare in decembrie

AirPods au fost lansate de catre compania Apple cu putin peste o saptamana inainte de Craciun pentru cei interesati sa le cumpere, iar acum le puteti cumpara inclusiv din Romania din aceasta pagina. Desi primele informatii privind vanzarile castilor AirPods au sugerat ca ele au reprezentat 26% din vanzarile online de casti Bluetooth, realitatea ar fi totusi cu mult diferita.

Conform celor de pa NPD Group, castile AirPods au reprezentat doar 2% din vanzarile de casti Bluetooth in luna decembrie, incasarile generate de ele ridicandu-se la doar 3% din total. Diferenta este una masiva intre informatiile ofrite de catre Slice, initial, si NPD Group acum, iar ele au la baza modul in care au fost analizate vanzarile de casti Bluetooth.

In timp ce Slice a analizat email-urile a 4.2 de milioane de oameni care fac cumparaturi online, cei de la NPD Group au luat in calcul si vanzarile facute in magazinele fizice. Mai mult decat atat, NPD a monitorizat intreaga luna decembrie, in timp ce Slice a prezentat situatia doar pentru 13 – 31 decembrie, deci jumatatea de luna fara AirPods nu a fost luata in calcul.

AirPods au avut vanzari dezamagitoare de Craciun

In lumina acestor informatii noi, NPD spune ca Beats este lider detasat pe piata castilor fara fir, avand 25% din intreaga piata in cursul lunii decembrie. Cu AirPods, Apple a reusit sa egaleze in vanzari doar Planctronics, asa ca nu se afla pe ultimul loc in topul vanzarilor, dar nu ocupa pe de alta parte nici o pozitie prea buna.

Cota de piata mica si vanzarile mici ar putea avea la baza inclusiv faptul ca AirPods au fost disponibile in cantitati extrem de limitate pentru clienti. Comenzile plasate acum sunt livrate abia in luna februarie de catre compania Apple, asa ca este normal destul de normal ca vanzarile sa fie reduse din moment ce nu exista unitati in magazine.

“Apple being able to capture 2 percent of the market in units and 3 percent in dollars with one product in its debut month is significant, given how big the headphone market is. The Bluetooth headphone market grew 51 percent over the last year (in dollars) so the fact that Beats was able to maintain share and its position in the market means its sales grew as fast as the market did.”

Totusi, nu cred ca atunci cand stocurile vor creste, Apple va vinde cu mult mai multe casti AirPods, avand in vedere pretul mare de achizitie.

airpods-vanzari-dezamagire

 • Mihai

  Aici, ceva nu iese: castile AirPods au reprezentat doar 2% din vanzarile de casti Bluetooth in luna decembrie, incasarile generate de ele ridicandu-se la doar 3% din total.
  Mi se pare putin la incasari, pretul e destul de ridicat pentru acest produs, 3% pare putin, prea putin.

 • Florin

  Unde este linkul pt a cumpara căștile?

 • Deejay

  Superb

 • Mihai
 • Kfc

  Superb

 • kinder

  Pt ce ofera, pretul mi se pare exagerat….Era de asteptat, Apple runs for money dar a uitat de clienti. Acu vb aia, cat a merge

 • Viorel Preda

  Multe căști audio au preț în jurul a 150-200 euro. Personal, nu mi se pare o exagerare, dar e adevărat că informația nu poate fi verificată, ci luată ca atare.

 • Mihai

  Hai bre, e inghesuiala la casti de 200 de euro…

 • Viorel Preda

  În România poate că nu, dar în țările mai bogate da. În plus, vorbim de perioada cadourilor,când oamenii pot da mai mulți bani pe produse.

 • christi

  Asa ieftine … nu e de mirare 🙂

 • Mihai

  Perfect! Insa n-au cumparat Apple!